NAISTEJUTUD. PARIMAD OSAD ⟩ Millesse mehed armuvad? Pepu, büsti ja pikkade jalgadega polegi midagi peale hakata...

Jõuluaja idüll. Foto: Shutterstock
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
  • Millesse mehed tegelikult armuvad?
  • Mis on naiste suurim tabu, millest ei räägita?
  • Mis on suhtes palju tähtsam kui seks?

Küll rahvas juba teab, mis on hea. «Naistejutud» püsis kogu 2022. aasta Eesti viie enim kuulatud podcasti uhkes tipus. Ja siin on tosin enim kirgi kütnud lugu.

Iga osa neist kogus kümneid tuhandeid kuulamisi, kirju, kommentaare, edasi jagamisi...  Uskuge, kui seal midagi põnevat poleks, siis inimesed nii ei teeks. Aasta 12 kuumemat saadet on teie ees. 

«Naistejuttude» kuulajaid huvitavad kõige rohkem suhted ja siiralt edasi antud lood elust. Mitte tuim teooria, vaid see, mida keegi kõigi oma kirgedega vahetult koges. Stuudios on alati tunne, nagu oleksid need neljasilmajutud südamest südamesse. Endal läheb ka meelest, et tegelikult kuulavad meid kümned tuhanded...

Vello Vaher ja Kristinka – räägime sellest, mida mehed naistes märkavad ja millesse armuvad. Usu, need vastused üllatavad sind! Ulaka idee peale tuli Vello. 
Vello Vaher ja Kristinka – räägime sellest, mida mehed naistes märkavad ja millesse armuvad. Usu, need vastused üllatavad sind! Ulaka idee peale tuli Vello. Foto: Kalev Lilleorg

1. Polegi pepu, büst ja pikad jalad! Mehi võluvad naiste juures hoopis teised asjad...

Saates laseme õhku arusaamad, nagu mehed oleksid lihtsad olendid, kelle nina ees on  vaja vaid kindlaid peibutisi välgutada, ja mehe tähelepanu on käes. Aga võta näpust. Üldse pole nii! Kuidas siis mehed naisi näevad? Mida märkavad, mida mõõdavad ja millesse armuvad? Meheliku vaate avab Vello Vaher.

«No vana spordimehena tahan mina ju alati võita,» ütles Vello Vaher peale salvestust huumoriga pooleks. Ja mida soovid, seda saad! Temaga salvestatud osa kuulatigi sel aastal kõige rohkem!

Lapse surm on valusaim saatuselöök nii emale, isale kui kogu perekonnale.
Lapse surm on valusaim saatuselöök nii emale, isale kui kogu perekonnale. Foto: Shutterstock

2. Elu valusaim kaotus: «Matsin oma pisipoja ja kolm päeva hiljem teise...»

Kuidas eluga edasi minna, kui sureb laps...  Valu maha vaikida on väga vale. Rääkimine aitab. Liigutavalt siiralt jagavad isiklikke lugusid Eidi Elisabeth Aidla ja Helen Külaots, mõlema elus kaks valusat kaotust. 

Saade sai salvestatud selleks, et toetada kallist kuulajat leinas. Selgus, et see kõnetas veel ligi pooltsada tuhandet head inimest.

Pille Männik, Heidi Ruul, Kristina Herodes ja Dagmar Lamp
Pille Männik, Heidi Ruul, Kristina Herodes ja Dagmar Lamp Foto: Postimees

3. Toome päevavalgele tohutu tabuteema naiste elus

Milline ebaõiglus! Me oleme naised ja ei julge siiamaani avalikult rääkida päevadest?! Teemast, mida meestel on hea ja ohutu rünnata ning naisi selle loomuliku funktsiooni kaudu alla suruda ja räpaseks nimetada. Aitab absurdist! Päevad pole asi, mida häbeneda. Sõna võtavad Dagmar Lamp, Heidi Ruul ja Pille Männik.

Naistejuttude saates räägivad kirglikult ja siiralt oma õnnelikust suhtest Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Vasakul saatejuht Kristina Herodes.
Naistejuttude saates räägivad kirglikult ja siiralt oma õnnelikust suhtest Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Vasakul saatejuht Kristina Herodes. Foto: Kristin Pajuste

4. Õnneliku suhte valem: seksige palju, aga kõige tähtsam on hoopis...

Heidi Hanso ja Taavi Püüa kodus on õnneliku suhte alustalad seina peale kirja pandud. Seal seisab uhkelt ja suurelt: «Seksige palju!». Kuid paari sõnul peitub tõeliselt lähedase suhte saladus hoopis muus. Mis see on? Just sellest me saates räägimegi. 

Epp Kärsin «Naistejutud» podcast'i salvestamas.
Epp Kärsin «Naistejutud» podcast'i salvestamas. Foto: Kristina Herodes

5. «Mees külvas mind üle kingitustega, parimad restoranid ja reisid... Ja siis tuli arve!»

Mida tähendab elu rikka ja võimuka mehe kõrval? Kas kõik naised unistavad sellest? Mis on selle hind? Stuudios on Epp Kärsin, üks siiramaid ja seksikamaid naisi. Epule on pakutud elu kuldpuuris, ta teab täpselt, mida selline pealtnäha imeilus elu endast kujutab. Sellel on ehmatavalt kallis hind!

Daki, Kristinka ja Heidi stuudios. Kõik armunud. Kuula saadet – saad teada, milline on mees, kellesse naised armuvad.
Daki, Kristinka ja Heidi stuudios. Kõik armunud. Kuula saadet – saad teada, milline on mees, kellesse naised armuvad. Foto: Kristin Pajuste

6. Kuidas olla see mees, kellesse kõik naised armuvad?

Naistele muljet avaldada?! See on ju megaraske! Siiski leidub mehi, kel õnnestub see vähimagi vaevata. Mida nad teisiti teevad? Sellest me räägimegi.

Sellist asja pole mitte kunagi varem juhtunud – Daki, Heidi ja Kristinka on kolmekesi korraga armunud ja kõik samasse mehesse! Niisiis, hea võimalus uurida, kuidas käitub mees, kes suudab võita kolme nii erineva naise südame. Kasulik kuulamine igale mehele. 

Kristiina Heinmets ja Kristina Herodes. Eestimaa kohta kaks üsna tavalist pikka, blondi, sinisilmset kolme lapse ema.
Kristiina Heinmets ja Kristina Herodes. Eestimaa kohta kaks üsna tavalist pikka, blondi, sinisilmset kolme lapse ema. Foto: Taavi Otsus

7. Ühe suhte purunemise lugu: «Ma ei tahtnud olla asi!»

«Naine võiks pikas suhtes välja näha täpselt samasugune, nagu ta oli abielludes,» arvab endine Miss Estonia Kristiina Heinmets. Ta jagab julgelt ja siiralt oma pika suhte purunemise lugu. Suhte alguses on kõik ilus. Siis ilmuvad esimesed märgid sellest, et sinu arvamus ei maksa midagi. Armastust asendavad ilusad asjad ja luksuslik elu. 18 aastat kuldpuuris elanud naine tundis lõpuks, et aitab – ta ütleb ei.

Fotograaf Egert Kamenik ja tema imekaunis modellist kaasa Rea
Fotograaf Egert Kamenik ja tema imekaunis modellist kaasa Rea Foto: Sven Tupits

8. Domineerimine. «Naine tahabki seda – keegi tuli ja võttis mind nagu mees!»

Domineeriv mees – on see saatan või unistuste prints? Naiste ootused ja vaated selles küsimuses on intrigeerivalt erinevad. Aga uurime asja mehelt, kes teab, mismoodi domineerimine päriselt käib. «Domineerimine pole üldse nii kerge,» ütleb tugeva karakteriga mehelik mees ja tunnustatud fotograaf Egert Kamenik. Tema elukogemus kinnitab, et nii mõnigi naine salaja tahabki, et mees domineeriks.

Merit Boeijkens ja Kristinka tsillivad stuudios. Ja räägivad südamest südamesse jutte.
Merit Boeijkens ja Kristinka tsillivad stuudios. Ja räägivad südamest südamesse jutte. Foto: Merit Boeijkens

9. «Aga siis tuli mu ellu armastus ja sain aru, millest kõigest olen puudust tundnud!»

Merit Boeijkens on kogu elu kuulunud Eesti kauneimate naiste hulka – tänaseni modellivormis, stiilne ja särav. Aga kui küsida, mis on tema salenemine saladus, ütleb ta siiralt: «Usu, sa tegelikult ei soovi endale selliseid läbielamisi.» Kulgeme koos Meritiga läbi tema iseenda kaotamise pikas suhtes, armastuse leidmise ja kooselu purunemise. Saates otsime vastust küsimusele: kust tulevad kõik meie suhete probleemid? Leiame ka.

Ants Rootslane saate «Naistejutud» stuudios.
Ants Rootslane saate «Naistejutud» stuudios. Foto: Kristina Herodes

10. «See on nagu suhe nartsissistiga - sind tõstetakse vaid selleks, et sind mutta trampida» 

«Naistejuttude» saates on külas Eesti koloriitseim hüpnotisöör, müstik ja terapeut Ants Rootslane. Räägime kuulsusest – miks seda nii metsikult ihaldatakse? Miks see pimestab ja sõltuvust tekitab? Mis on selle kõige hind? Ants räägib kõigest otsekohesusega, mis on terav nagu vikat.

Marju Karin ja Kristina Heordes «Naistejutud» podcast'i stuudios. Kristinka saab muu  hulgas teada, mis asjad on «päkapiku põsed».
Marju Karin ja Kristina Heordes «Naistejutud» podcast'i stuudios. Kristinka saab muu  hulgas teada, mis asjad on «päkapiku põsed». Foto: Kristina Heordes

11. Marju Karin: «Ärge muutke ennast odavamaks, kui tegelikult olete!» 

Enesekindlus – miks osadel seda on ja teistel pole? Miks ebakindlad ei salli enesekindlaid ja peavad neid ülbeteks? Ja mida kõike naised oma välimusega ette võtavad, lootuses nii enesekindlust leida... Ettevaatust, sel teel võib end kogemata hoopis odavaks muuta! Vastuseid neile küsimustele aitab leida tõeliselt enesekindel naine Marju Karin.

Naistejutud. Saates on külas enesearengu teejuht Eeva-Liisa Vahtra, vasakul saatejuht Kristina Herodes
Naistejutud. Saates on külas enesearengu teejuht Eeva-Liisa Vahtra, vasakul saatejuht Kristina Herodes Foto: MyHits

12. Kas su suhe jääb püsima? Alguses tundub kõik ilus, aga need märgid ütlevad, mis saab homme...

Miks nii paljud suhted purunevad? Teadmatusest. Kui me oskaksime juba suhteid sõlmides kolmele olulisele asjale tähelepanu pöörata, oleks meie liidud palju õnnelikumad ja püsivamad. Mis need kolm otsustavat asja on? Tähtsad suhtesaladused toob päevavalgele enesearengu teejuht Eeva-Liisa Vahtra.

Mida ütlevad need, kes ise saates käinud?

2022. aastal jõudis kuulajateni 55 saadet, milles osales 44 põnevat külalist. Kristinka kirg saateid teha oli sedavõrd suur, et mitte ainsatki laupäeva ei jäänud vahele, kuulajad said hoopis kingituseks mitu lisaepisoodi.

Kust tulid ideed? Elust ja inimestelt. Pooled teemad või veidi enam pakkusid kuulajad. Püsikuulajaid voolas juurde nagu külluse sarvest. Sama lugu oli saatekülalistega. Panin kirja mõned tsitaadid neilt säravatelt isiksustelt, kes sel aastal «Naistejuttudes» osalesid:

«Täiega hea elamus. Ainult ütle – iga kell tulen tagasi!»

«Sinuga on nii kerge rääkida – ma kohe tunnen, et sa mõistad mind.»

«Mu elu mõnusaim intervjuu. Ma näen esimest korda sind, aga nagu sõbraga räägiks.»

«Sul on siin nii hea vaib! Ma poleks iialgi arvanud, et pole mingit stressi. Võtsid kõik mu hirmud maha. Jäi ainult heas mõttes elevus.»

«Kuulan juba aastaid «Naistejutte» ja tihti tunnen, et tahaks kaasa rääkida. See oli tegelikult minu unistus.»

«Tahtsin öelda, et sa oled nii tore ja rahulik ja mõnus energia oli. Ma olen üldse väga rahul, et tulin!»

Kuidas inimesed stuudiosse satuvad? Väga lihtsalt – Kristinka vaist ütleb, et sel inimesel on lugu. Alati ongi. Mõnda kutsun ise, mõni tuleb ise, mõnda soovitab sõber, mõne toob juhus. Saatekülaliste seas leidub ammusi sõpru ja uusi sõpru. See pisiasi, et me enne saadet veel tuttavad pole, ei sega kunagi.

Kõige südantsoojendavam on see, et alati tahavad külalised tagasi tulla.  

Kui siit oma lemmikosa ei leidnud ja nüüd imestad, et kuidas nii äge saade topis pole, siis tea – need 12 episoodi pole mingid haruldased õnnestumised. Sel aastal kujunes väga populaarseks enamik «Naistejuttude» osadest! Kui soovid, leiad kõik episoodid siit!

Pööraselt palju kuulati ka osa praakmeestest, kus stuudios oli Raul Kalev. Aga kuna see tuli eetrisse juba 30.11.2021, siis seda lõppeva aasta nimekirjas pole. Kellel huvi, saab intrigeeriva osa järele kuulata siit!

«Naistejutud» on sinu truu sõber – meie ei reeda oma kuulajat kunagi. Kuid rõhutame - see on saade sõbralt sõbrale, me ei pretendeeri olema terapeudid, ravijad ega ammugi mitte kõiketeadja. Jagame vahetult ja väga ausalt oma isiklikku kogemust ja arvamust.

Oleme taas sinu kõrva paitamas ka aasta viimasel päeval, 31. detsembril. Ja muidugi igal laupäeval kell 11. Vähemalt midagi kindlat selles ebakindlas maailmas!

Sulle meeldis? Kõik «Naistejuttude» 275 osa leiad siit!

Ühine meiega Facebookis, Instagramis ja Spotifys ning iga laupäev kell 11 portaalis Postimees Naine.

Aitäh, kallid «Naistejuttude» tulihingelised kuulajad ja sõbrad, meie jaoks olete te omad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles