NAISTEJUTUD Õnneliku suhte valem: seksige palju, aga kõige tähtsam on hoopis... (1)

«Naistejuttude» saates räägivad kirglikult ja siiralt oma õnnelikust suhtest Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Vasakul saatejuht Kristina Herodes. Foto: Kristin Pajuste
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

Heidi Hanso ja Taavi Püüa kodus on õnneliku suhte alustalad seina peale kirja pandud. Seal seisab uhkelt ja suurelt «Seksige palju!». Kuid paari sõnul peitub tõeliselt lähedase suhte saladus hoopis muus. Mis see on?

Just sellest me saates räägimegi. Kogu stuudio läheb kuumaks, kui need kaks tulihinge kohal on ja isegi kahju hakkab, et kõiki neid särisevaid pilke, spontaanseid kallistusi ja käehoidmisi helilindilt kuulda ei ole. Või äkki on? «Naistejuttudes» räägivad armastusest Heidi Hanso ja Taavi Püüa, saatejuht Kristina Herodes.

«Naistejuttude» stuudio sai sel korral armastust seinast seinani täis, sest kohal on Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Kuidas luua suhe nii, et see oleks algusest peale aus? Need kaks armunud hinge teavad seda ja on valmis kõike siiralt jagama.

Õnnelikult ja täiesti ausalt koos: Heidi Hanso ja Taavi Püüa.
Õnnelikult ja täiesti ausalt koos: Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Foto: Kristina Herodes

Õnneliku suhte saladused

Esimene alus, millele on loodud see särtsuvalt tuline suhe, on absoluutne ausus. Ja kohe teine on selle väljendamine täiesti avatud kontakti ja pideva suhtlemise kaudu – kõigest tuleb rääkida. Ja kui on raske või ebamugav asi, millest rääkida, siis seda enam! «See ausus, mis sünnib sinu magamistoas...» ütleb Taavi. «See on suurem lähedus, kui oskaks ette kujutada.»

Kuid kurb tõde on see, et suurem osa suhteid luuakse mänge mängides ja fassaadi taha varjudes, kuna nii-nii suur soov on teisele meele järele olla. Ja nii suur on hirm teisest ilma jääda. Aga mille see kaasa toob? Suhte, mis on teesklus, mis polegi päris suhe. Ja paneb su inimese kõrvale, kellega koos sa ei saagi tõeline ja ehe olla.

Loe ka seda! Psühhoterapeut: «Eestlased teesklevad suhetes! See on standard.» Miks?

«Minu suurim hirm on hirm hüljatuse ees,» tunnistab Heidi väga siiralt. «Sealt üle astuda on olnud väga suur töö iseendaga.»

Naistejuttude LAIV! 

Kolmapäeval, 3.augustil kell: 18.30 toimub Tartuffi raames «Naistejuttude» avalik salvestus. Tule, saad vahetu elamuse, meid näha ja kaasa rääkida.

Teema: Kust täna armastust leida?

Teie Kristinka tuleb vabaõhu armastusfilmide festivalile Tartuff koos staar-deitija ja podcastide kuninganna Dagmar Lampiga ning ühe värvika mees külalisega - usu, see üllatus on väärt ootamist! Räägime sellest, kust täna armastust otsida ja leida? Põikame ajalukku, moodsa aja lihalaatadesse, eksiteedele ning avame näiteid elust. Ootame publikut kaasa rääkima ja küsimusi esitama! Üritus on tasuta.

Kohtumispaik: Tartuff, Postiemehe telk, Raekoja plats

Tutvumine aga ei läinud kohe lepase reega, vaid alguses tuli kannatlikult ka eksiteed läbi käia, rahulikult endale aega ja ruumi anda. «Me olime tutvumise hetkel väga eri koha peal iseendaga,» meenutab Taavi. «Tundus, et Heidi oli väga selline – välja elav. Avardub, kuhu võimalik. Mina enda sees tundsin, et mul hakkab sellest pea ringi käima.»

Loe ka seda: Heidi & Taavi ülestunnistus «Panime seina peale meie suhte reeglid» Millised need on?

«Tõepoolest, ma mõjun nagu pommiplahvatus,» nõustub Heidi naerdes. Täna on mõlemad üksteise olemusega nii kenasti sünkroniseerunud, et energiad on teineteist täiendavas tasakaalus. «Iseenda vastu võtmine, et nii nagu päriselt on, nii ongi kõige parem – see on mul võtnud aega ikka.» Heidi sõnul on tema arengus kõige võimsamat rolli mänginud lahtilaskmise kogemused. Need tunduvad rasked ja valusad, aga seal on tohutu võimalus areneda, kasvada ja edasi liikuda.

«Ja ma mäletan seda tunnet, kuidas ma ootasin seda,» täiendab Taavi omalt poolt. «Seda, et sa minust lahti laseksid. Et ma saaksin avarduda.»

Kogu stuudio oli soojust ja armastust täis! Heidi Hanso ja Taavi Püüa jagasid lugusid oma suhtest käest kinni hoides ja siiralt ning sügavalt silma vaadates. See on nii ilus kuulamine, et pisar tuleb silma.
Kogu stuudio oli soojust ja armastust täis! Heidi Hanso ja Taavi Püüa jagasid lugusid oma suhtest käest kinni hoides ja siiralt ning sügavalt silma vaadates. See on nii ilus kuulamine, et pisar tuleb silma. Foto: Kristina Herodes

Kuula ka seda: Kuidas Heidi Hanso leidis oma elu armastuse? «Tajusin, et see paljaste jalgadega poiss, kes mind kahe sulanud jäätisega ootas, ongi minu mees...»

Tähtsad märgid, mida tähele panna

Kuidas ära tunda, et inimene on õige? Tinderis võib endale kokku kraapida sada või enamgi match'i, nii nagu kellelgi pöidlas rammu on. Aga kõik see võib olla tühi mull. Vaatad lähemalt ja mitte keegi sellest suurest karjast ei ole «see õige». Taavil ja Heidil on omad äratundmised, mille järgi «päris suhtel» ja «suvalisel suhtel» vahet teha.

«Ma näen seda vahet selles, kui palju sa tuled läbi kihtide. Kui palju on neid maske, mida me peame ees hoidma,» selgitab Taavi. «Heidiga koos ma koheselt tundsin, et ma saan päris vabalt olla mina ise. Teemad ei läinud väga pinnapealseks, sain avarduda väga sügavalt. Ma tunnen, et suhte tasandil ei pea olema mugav! Kui olen suhtes, kus on liiga mugav, siis...»

«...siis sa ei kasva,» lõpetab Heidi kaaslase lause.

Julge avaldus, kuid selles peitub sügav tõde. Nii mõnigi valib hirmust mugavuse selle asemel, et valida võimalus inimesega areneda. Kuid esmapilgul raskem tee on tegelikult ilusam ja õnnelikum tee. Mõtestatud elu ja mõtestatud suhte teekond täis sügavat ja mõtestatud armastust.

Ilmselt on nii mõnigi naine unistanud kaaslasest, kes teda sedavõrd hella ja imetleva pilguga vaataks. «Nii lihtne on tegelikult imetleda,» ütleb Taavi Püüa.
Ilmselt on nii mõnigi naine unistanud kaaslasest, kes teda sedavõrd hella ja imetleva pilguga vaataks. «Nii lihtne on tegelikult imetleda,» ütleb Taavi Püüa. Foto: Kristina Herodes

Mugavustsoonist välja!

«Meil on kestvalt sellised vestlused, kus tuleb enda mured ja hirmud välja kiskuda ja vaadata neile peale – mis see on siis, mille peale ma reageerin,» avaldab Taavi siiralt. «Ja see on ikka väga kaunis olnud!»

«Tõepoolest! Täiesti mugavustsoonist väljas kulgeme,» nõustub Heidi. Mõlemad kinnitavad, et small talk'i nad kumbki ei oska ja pinnapealsed teemad neid ka ei kõneta. Ikka südamepõhjani, ilma filtrita. Mis siis, et vahel on valus, aga kõik on päris. «Ma jõudsin oma elus väga selgele äratundmisele,» räägib Heidi tuliselt, «et igasugune pealiskaudsus – see lihtsalt ei toida mind enam! Ja endasse vaatamise koha pealt olid Sina mulle fantastiline õpetaja. Taavi on täiesti kindlasti kõige erilisem mees, keda ma kunagi kohanud olen! Mul on sinuga väga põnev kogu aeg. Ja mul on iseendaga väga põnev sinu kõrval. Kurr....»

Kuula ka seda: «Esimese asjana ei ole vaja vastu seina lükata ja suudlema kukkuda!»

Mis on õige inimese ära tundmise peamine märk? Ta innustab ja julgustab sind olema päris. Ja aitab ära tunda, mis üldse on sinu puhul see ehe ja päris. 

«Mina armusin ikka täiega ära,» räägib Heidi Hanso. «Aga ainus võimalus õnnelikku suhet luua oli lahti lasta. Ja siis kokku saada täiesti ausalt ja puhtal alusel.»
«Mina armusin ikka täiega ära,» räägib Heidi Hanso. «Aga ainus võimalus õnnelikku suhet luua oli lahti lasta. Ja siis kokku saada täiesti ausalt ja puhtal alusel.» Foto: Kristina Herodes

Eksi-teed tuleb läbi käia

«Kohtudes oli kohe see tunne olemas,» teab Taavi. «Aga me ei olnud veel seal kohas, et sügavasse suhtesse astuda. Küll aga saime, ma usun, mõlemad kohe aru, et see potentsiaal on seal terendamas.» 

Kuula ka seda: Paljastame kõik: «Olgu või lumehang, kohe riided maha ja eputama»

«Eksiteed tuleb läbi käia,» lisab Heidi naerdes. «Seda võib ka kokku ja lahku kirjutada. Minu suured õpetajad elus on olnud minu Pajuvärava talu ja Taavi Püüa. Elu on mulle näidanud, et sisetunnet peab õppima usaldama. Ja asjad ei juhtu enne õiget hetke. Läbi tahtmise ei saa, vaid läbi kasvamise. Ja see on imeline!» 

Armastuse märgid iga päev

Heidi meenutab, kuidas Taavi pidi tulema Pajuväravale mõneks tunniks, aga jäi paariks päevaks. Ja seal sündis üks eriline hetk. «Ma seisin seal oma väravas ja Taavi andis mulle oma autost ümber ühe punase teki. Ta pani mulle selle sedasi õlgade peale ja ütles: «Tead, ma kingin selle sulle!» Ma võtsin selle vastu sõnadega «Jess! See on nüüd mu supernaise keep», sest mul oli reaalselt selline tunne! Kui teine teeb mõne väikese hetke sinu jaoks nii tohutult eriliseks... neid hetki ma tahaks küll kogeda. Hästi palju!» Taavi teeb siiamaani asju eesmärgiga Heidit üllatada ja rõõmustada. Teeb teda oodates näiteks aeda uue ilusa peenra, mida seal varem ei olnud.

Heidilgi on väga armas ja romantiline viis armastuse sõnumeid pidevalt nähtaval hoida. «Mulle tohutult meeldib peita Taavi asjade sisse väikseid armastuskirju. Ma teen seda siis, kui mul tuleb tunne. Meil on terve kollektsioon selliseid pisikesi sedeleid.»

«Need on täis austust ja armastust,» ütleb Taavi selge liigutusega hääles. «Ja ma omalt poolt jätan neid enda jaoks veel toimima, poetan kuskile nähtavale.» Nii toob iga pillatud killuke armastust soojust ja rõõmu mitu-mitu korda.

Kuula otsast otsani ära terve «Naistejuttude» saade Heidi ja Taaviga ja võta vastu tund ja kaheksa minutit kõige puhtamat ja inspireerivamat armastust. Ja miks mitte võtta üle ka mõned armsad viisid, mis aitavad suhet õnnelikumana hoida. Õnnelik suhe, mis aitab iseendaga paremini ja sügavamalt tuttavaks saada, on meie kõigi õigus siin elus.

«Naistejuttude» saates räägivad kirglikult ja siiralt oma õnnelikust suhtest Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Vasakul saatejuht Kristina Herodes.
«Naistejuttude» saates räägivad kirglikult ja siiralt oma õnnelikust suhtest Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Vasakul saatejuht Kristina Herodes. Foto: Kristin Pajuste

Sulle meeldis? Kõiki saate «Naistejutud» rohkem kui 250 huvitavat osa saad tasuta järele kuulata siit! Kuula ja sinu suvised autosõidud, reisid ja rannas veedetud tunnid saavad palju lõbusamaks ja sisukamaks.

«Naistejuttudes» on koos siirad kogemused elust, empaatia ja asjalikud soovitused, mis aitavad endaga paremini tuttavaks saada, probleeme lahendada ning tervemaid suhteid luua. Ja niisama naerda saad ka. Aitäh, et oled meiega!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles