NAISTEJUTUD ⟩ Kuidas Heidi Hanso leidis oma elu armastuse? «Tajusin, et see paljaste jalgadega poiss, kes mind kahe sulanud jäätisega ootas, ongi minu mees...»

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Heidi Hanso ja Kristina Herodes Naistejuttude stuudios
Heidi Hanso ja Kristina Herodes Naistejuttude stuudios Foto: Heidi Hanso
  • Appi kui hea on armunud olla!
  • Kuidas taas armuda kui süda on murtud?
  • Armumine ja isegi armuvalu on kasulik - aktiveerib aju ning võimendab loovust.

Millised naised on kõige ilusamad? Kõige tulisemad? Kõige napakamad? Vastus on: armunud naised. Kaks sellist peast sooja tüüpi mürgeldavad sel korral Naistejuttude saates. Külas värskelt armunud päikesekiir Heidi Hanso ja armunud on ka saatejuht Kristina Herodes. Emotsioone ja tulevärki tuleb palju - kuulamine omal vastutusel.

Räägime armumisest. Miks on armumine ja isegi armuvalu inimesele kasulik? Miks armumine on julgustükk ja armastamine veelgi suurem julgus? Miks sageli juhtub nii, et kui elu kingib midagi tõeliselt ilusat ja head, siis ehmatab inimene ära ja ei suuda seda vastu võtta, vaid põgeneb? Heidi ja Kristinka polegi varem vist nii südamepõhjani avalmeelset saadet teha osanud.

Heidi Hanso kohtus oma elu armastusega ja tundis ta sekundiga ära. Tugeva tunde püüdis kinni ka unelmate mees, kuid esmajoones tundus see pigem ehmatav. «Intuitsiooni pealt tajusin ära, et seesamaa paljaste jalgadega poiss, kes mind kahe sulanud jäätisega ootas, ongi minu mees,» meenutab Heidi tuliselt. Äratundmine toimus mõne hetkega, kuid see ei tähenda, et õnnelik suhe oleks sama lihtsalt käima läinud. «Saad aru - see tüüp ei tahtnud sellest mitte midagi teada!»

Heidi Hanso ja Kristina Herodes Naistejuttude stuudios. «Üks asi, millest ma olen päriselt sõltuvuses, on armumise tunne,» pihib Kristinka. Aga iga kord kui see taas tabab, lööb emotsioonide tulv taas jalad alt...
Heidi Hanso ja Kristina Herodes Naistejuttude stuudios. «Üks asi, millest ma olen päriselt sõltuvuses, on armumise tunne,» pihib Kristinka. Aga iga kord kui see taas tabab, lööb emotsioonide tulv taas jalad alt... Foto: Heidi Hanso

Heidi oli aga ülepeakaela armunud, nii armunud kui üldse olla saab! «See oli esimene suurem ja tõsisem armumine, kus ma tõesti lubasin endal ära armuda peale lahkuminekut lapse isast. Meil oli ilus ühendus, aga see ei läinud käima. Ja järgneva kahe aastaga arenes sellest välja pöörane sõprus. Alistumine sellele tundele, et seda meest on minu ellu vaja, ükskõik mis vormis ta seal on. Lasin täiesti lahti selle tunde, et tema on minu mees.» Kuid viimaks selgus, et sügava sõpruse vundament on parim asi, millele armastus saab kasvada. 

Loe ka seda: «Esimese asjana ei ole vaja vastu seina lükata ja suudlema kukkuda!» 

«Ma olen väga tänulik, et suutsin läbi käia ka selle pöörase armumise protsessi kus sa ei saa süüa, magada, sa oled konkreetselt halvatud kui see inimene ei ole sinu infoväljas. Sellest läbi minna ja vaadata, mis tunded siis sinu sees on - see on väga ilus koht.»

Tulise loomu ja suurte sügavate tunnetega Heidi on läbi elanud ilusaid armumisi, aga ka valusaid suhete lõppemisi. «Esimene suhteauk oli mul ikkagi peaaegu aastane antidepressantide kuur ja hiljem kord nädalas psühholoogi visiit,» räägib naine siiralt. «Päästis mind sellest keskkonnavahetus ja need hingehaavad said läbi.» Blondil saarepiigal on olnud suhteid Eestis ja piiri taga, ilusaid ja sügavaid. «Aga nüüd algas uus. Ja päris,» õhkab Heidi õnnelikult.

Aga kuidas aru saada, mis tunne on päris? Armumine on ju paras tuultepööris ja meeltesegadus! Sisetunnet tasub usaldada. Ja mehed võiksid rohkem kuulata ja usaldada naiselikku intuitsiooni.

Heidi Hanso kavatses alguses rääkida armumisest üldisemalt, aga siis mõtles ringi ning jagas just nimelt oma isikliku elu armumisi, väga siiralt ja ilma mingi filtrita.
Heidi Hanso kavatses alguses rääkida armumisest üldisemalt, aga siis mõtles ringi ning jagas just nimelt oma isikliku elu armumisi, väga siiralt ja ilma mingi filtrita. Foto: Heidi Hanso

Kuidas armuda ja õnnelik olla? «Esmajoones ma soovitan iseendasse armuda,» teab Heidi Hanso. Kuidas see käib? Võti on tegelikult lihtne - ennast võiks vastu võtta sellisena nagu oled, kõigi oma omadustega, pole mõtet midagi neist maha teha.

«Kasvõi seesama kehakaalu teema,» toob Heidi näite. «Ma olen eluaeg arvanud, et mehed armastavad ainult piitspeenikesi naisi. Ikka vaatad, et pagan - siin on mingi volt ja nii edasi. Ja siis korraga avastasin - oo vau, mehed ei armastagi ainult kondibukette!» 

Loe ka seda! Epp Kärsin: «See on tõeline imevahend, mis avab sinu seksuaalsuse, enesekindluse ja julguse!»

Endaga rahu tehes on elu palju kergem ja rõõmsam. Heidi ja Kristinka meenutavad ühist retke Koigi rappa alasti ujuma. «Sinna ma viin kõik kõige ägedamad inimesed. Koigi raba on lihtsalt püha koht kuhu minna,» teatab Heidi. Me leidsime üles ja jagame teiega ka seda ülisalajast pilti, mis seal tehtud sai.

Amatsoonid Koigi rabas. Vasakul on Heidi, tema kõrval Kristinka ja edasi veel kolm üliägedat naist, keda sel korral stuudios polnud.
Amatsoonid Koigi rabas. Vasakul on Heidi, tema kõrval Kristinka ja edasi veel kolm üliägedat naist, keda sel korral stuudios polnud. Foto: Risto Ränk

«Meie õpetasime muuseas teistele, kuidas kann näeks pildi peal veel efektsem välja,» jutustab Heidi muiates. «Tuleb naalduda pisut ettepoole ja tõusta kikivarvukile.» Ja pilti tehes on kõige tervislikum muretult mõelda - vot nüüd ma näitan, mida mul näidata on! Ei kavatsegi end põdemise ja ülearuse tagasihoidlikkusega piinata! Selliste ulakate piltide tegemine iseenda rõõmuks mõjub nagu endasse armumise teraapia. 

Kuula ka seda: Kriis lõhub inimesi. «Ei pea olema peast soe või hull, et abi otsida»

Armumine on inimestele ka otsesõnu kasulik! Uuringud kinnitavad, et armumise seisund aktiveerib need aju osad, mis tegelevad emotsioonidega ja motivatsiooniga, tõuseb enesehinnang ja sotsiaalne taju. Inimese ruumi lugemise oskus paraneb. Kuid aju aktiveerivb ka armuvalu, toimides lihtsalt teistele aju osadele. Kõige kehvemaid tulemusi saavutasid uuringus need inimesed, kes ei taha armuda ja isoleerivad endast tugevad tunded kartuses haiget saada - nende aju on loid. Armumine võib ju olla mäng tulega, aga inimene tuleb sellega toime. Armumist on vaja juba kasvõi ainuüksi selleks, et aju oleks erksam, oleksid targem, näeksid maailma eredamalt ja loovus aktiveeruks.

«Ka armuvalu on arendav,» nõustub Heidi kirglikult. «Läbi selliste sügavate aukude me kasavame tegelikult kõige rohkem. Ma arvan, et kõik meie kuulajad on saanud moel või teisel kõvasti haiget. Kui sa peale sellist tugevat valu võtad julguse oma süda uuesti lahti teha, siis sa tegelikult oledki võitmatu. Sa oled väga võimas.»

Heidi eelmine kaaslane ütles talle suhet lõpetades: «Kõik on ideaalne, aga ma lihtsalt ei armasta sind.» Kui mitte armastatuna võib üks naine end peale selliseid sõnu tunda?

Heidi Hanso ei karda armastada. Kuid ta on leppinud ka lahti laskma, sest imelugu küll - sa saad kõik selle, mille vabaks annad. Armastuses kehtib see kindla peale!

Heidi Hanso

Südamega on veidrad lood - selleks, et süda lukku panna, piisab ühest mõttest. See on äärmiselt lihtne. Aga südame avamine on pikem protsess. «See on õudselt ebaõiglane,» arvab Kristinka. «Nii palju on neid kivinägusid ja lukusüdameid meie keskel, kes kõik on ju tegelikult ilusad hinged ja kõik nad võiksid armuda ja armastada.»

Kuidas leida unelmate mees? Heidi Hanso õpetab, kuidas teda oma ellu manifesteerida. Tuleb olla konkreetne, kuid alistuda, olla hästi aus ja usaldav. «Ja anna endalae aega,» julgustab Heidi. «See õige mees tuleb täpselt õigel hetkel, mitte sekunditki enne!» 

Sulle meeldis? Kõik Naistejutud podcasti osad saad tasuta järele kuulata siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles