NAISTEJUTUD Polegi pepu, büst ja pikad jalad! Mehi võluvad naiste juures hoopis teised asjad... (1)

Vello Vaher ja Kristinka - räägime sellest, mida mehed naistes märkavad ja millesse armuvad. Usu, need vastused üllatavad sind! Ulaka idee peale tuli Vello. Kristinka ülilaheda tagi autor on Toivo Freeman Pilt. Foto: Kalev Lilleorg
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

Naised hindavad mehi palju lihtsamateks tüüpideks, kui õiglane oleks. Tihti usutakse, et välguta vaid kindlaid peibutisi ja mehe tähelepanu on käes. Aga võta näpust. Üldse pole nii! Kuidas siis mehed naisi näevad? Mida märkavad, mida mõõdavad ja millesse armuvad? Meheliku vaate avab Vello Vaher.

«Mind võlus tema imeilus lauluhääl,» tunnistab Vello Vaher, avaldades, kuidas nad kalli naise Aitaga kokku said, silmapilkselt armusid ja tervelt 38 õnnelikku aastat koos on püsinud. Kõik see juhtus paadis. Eks ekstreemsed tingimused, vähemalt nii väidavad psühholoogid katsete põhjal, aita ka armumisele kaasa.

Loe ka seda: Ragne Pekarev: olen osalenud missivõistlustel, aga jäin teiseks. Kutt, kes mulle meeldis, sai esimeseks...

Õnneliku naise saladus

Kohates Aitat täna, on kaugele näha, et see naine särab nagu ladvaõun, tema helisev naer on kaugele kuulda ja soe energia otsekohe tunda. Midagi teeb Vello ilmselgelt väga hästi, et naine tema kõrval ei närtsi ega tuhmu. «Kui voodis on hästi, siis on kõik hästi,» ei tee Vello sellest saladust. Need on tema ema kuldsed sõnad. «Isegi kui oled jube kuri ja tülis, siis selline väike romantika voodis võib kõik need pinged jälle ära hajutada. Ja ongi jälle kõik hästi.» Vello ja Aita jaoks on seks väga loomulik osa elust ja 3–4 korda nädalas võetakse ja leitakse ikka armastuse jagamiseks aega. «Mina olen täiesti terve mees ja tahan kõike seda saada,» naerab Vello ulakalt nagu väike poiss. Tema sõnul on maailmas kaks asja, mis elu edasi viivad: surmahirm ja sugutung. Nii on see maailm loodud ja sellega pole mõtet võidelda.

 Loe ka seda: Kuidas olla see mees, kellesse kõik naised armuvad?

«Naistejuttude» stuudios on külas Vello Vaher. Leia see põnev mees tema nimega TikTokist, Instagramist, Facebookist ja YouTube'ist.
«Naistejuttude» stuudios on külas Vello Vaher. Leia see põnev mees tema nimega TikTokist, Instagramist, Facebookist ja YouTube'ist. Foto: Kristina Herodes

Naine läbi mehe silmade

Kuid läheme asja juurde – kuidas mehed näevad naisi? Kes meist ei oleks kuulnud jõhkraid üldistusi, et mehed on lihtsad elukad. Paned aga peibutise letti ja ongi härrased kindla peale karjakaupa liimil. Nii mõnigi naine usub kaljukindlalt oma sügava dekoltee kõikevõitvasse jõusse, teine lükkab tagapoole uppi ja kolmas keeldub isegi kartuleid võtma minnes oma pikki jalgu kinni katmast. See viimane on loomulikult nali Kristinka enese konto pealt. Jah, teatud juhtudel see mõjubki, aga mehed pole sugugi nii lihtsakoelised olendid.

«Mida mina naistes vaatan...» avaldab Vello. «Oma naise puhul tema häält. Kunagi ma nägin, kuidas üks neiu tantsis – ma kohe eemalt armusin sellesse tantsu! Sa võid armuda naise tarkusesse.» Kõige köitvam on üllatav, huvitav, ootamatu mõte ja julgus seda välja öelda.

Loe ka seda: Elumees avaldab, mis naistele peale läheb. «Alati jäi keegi näppu! Minu jaoks üks ja ainus enam ei piisa...»

«Võti on see, et naine hakkaks sind huvitama! Siis sa tahad temast rohkem teada, teda uuesti näha.» Nii armumine, kirg, külgetõmme kui pikad püsisuhted – kõik algavad huvist.

Pilku võib tõmmata mistahes detail, aga kui inimesel endal puudub võime huvi äratada, lahtub esmane elevus paari esimese lause jooksul. Ehk, armsad naised, väline peibutus küll tõmbab ligi, aga ei hoia inimesi sinuga, kui seespool midagi avastada ei ole.

Meest võib võluda naise juures:

  • Julgus. Naise julgus huvi välja näidata võib mehe silmapilkselt armuma panna. Kuid mitte pealetükkivalt ega paaniliselt – vabalt, kergelt ja mänguliselt.
  • Pilk. Ärge alahinnake ununema kippuvat oskust – just pikalt silma vaatamisest algab sageli sügav side.
  • Häälekõla. Selle mõju on oluliselt suurem, kui naised teavad.
  • Naer. Naiste naeru mõju on maagiline – naerge rohkem!
  • Liikumine. Kui naine tantsib, tuleb esile, kuidas ta oma keha tunnetab. See magnetiseerib pilgu ja käivitab fantaasia.
  • Mõni huvitav mõte. See annab märku võimest iseseisvalt mõelda.
  • Tarkus, erudeeritus – ka see paneb tööle külgetõmbe.
  • Soojus. Sõbralikud, avatud, sooja olemisega naised on lummavad.
  • Ilus nägu. Mõnel on tõesti väga kaunid silmad või muud näojooned.
  • Pikad juuksed. Need mõjuvad atraktiivsena juba antropoloogilisest pärandist – pikkade ja tugevate juustega inimene on terve, temaga on lootust saada terveid järglasi.
  • Büst. Jah, see püüab pilku küll, aga meest ei tasu süüdistada, kui pilk kukub silmadest 30 sentimeetrit allapoole. Kui seda ei soovi, vali katvam riietus.
  • Tagumik on, tõsi küll, kütkestav kurv. Aga üksi see ei toimi.
  • Ilusad jalad on vaatamisväärsed, aga lihtsalt jalgadesse armutakse pigem harva. Ja meestele meeldivad erinevad jalad – mõnele siredamad, teisele tugevamad.
  • Keha juhuslik detail võib käivitada fantaasia – mõne lihase liikumine, õlajoon, kuklakumerus, põlv, tagareie pinge, mõne suurema naise võimas ja jõuline säär.
  • Mis tõukab eemale? Naised teevad iluoperatsioone, lisavad võltsdetaile ja tuunivad end hoolega, kuid paljude meeste silmis on nähtavalt tehislik ilu pigem peletav kui kütkestav. Ärge arvake, et mehed sellest aru ei saa – silmapilk saavad! «Andke mulle andeks, aga need, kes on liiga palju nägu süstinud, see on küll eemaletõukav,» ütleb Vello Vaher. Osa mehi talub seda, kui naise armas iseloom selle kompenseerib. Ja vaid imeväike protsent ebakindlaid mehi hindab tehisilu. Enamik opereeritud ekstreemilu vaatajaid ja imetlejaid tuleb tegelikult naiste endi ridadest.

Vello Vaher teab naistest nii mõndagi – tal on naine ja neli tütart. Lisaks poeg. Pikk ja õnnelik kooselu ja pereelu. «Kuid eks selliseid väikseid kõrvalt armumisi ikka on,» ei tee mees saladust, et silmi jätkub tal enamategi naiste jaoks. «Vaatad kellegi väga ilusaid jalgu, hakkad selle peale öösel mõtlema, uni läheb ära ju! Siis on hea, kui elad oma naisega kogu aeg, on palju rahulikum kohe.» Saab fantaasiad kohe omaenda kallimaga välja elada? Ega selles midagi halba ju pole.

Loe ka seda: Kuidas naistega rääkida? «Õudselt palju komplimente ei tööta, naistele mõjub hoopis...»

«Ma vaatan pooli naisi sellise pilguga, et «Kuidas oleks nendega...?». Aga kui ma seda neile ütleks, oleks nad ju solvunud. Aga võib-olla oleks hoopis need teise poole naised veel rohkem solvunud, et miks ma neid siis sellise pilguga ei vaata?» Tundub nii, et kogu see võltsmoraal ja maha trambitud kired tulevad just selle teise poole naiste kambast, keda mehed ihaldavalt ei vaata. Nemad on kehtestanud, et niimoodi vaatamine on paha, ja nimetanud loomuliku, ilusa ja elu edasiviiva jõu räpaseks, halvaks ja sobimatuks. Tähelepanu kui selline, antuna edasi viisakas vormis, ei solva ühtegi naist. Selle koha pealt ei tasu ka nii ärev ja ülereageeriv olla. Õigus valida, kuidas seda tähelepanu vastu võtta või mitte võtta, kuulub ju nagunii inimesele endale. Keegi pole millekski kohustatud ega pea end seksuaalse ligitõmbavuse pärast häbistatuna tundma.

Vello Vaher ja Kristinka – räägime sellest, mida mehed naistes märkavad ja millesse armuvad. Usu, need vastused üllatavad sind!
Vello Vaher ja Kristinka – räägime sellest, mida mehed naistes märkavad ja millesse armuvad. Usu, need vastused üllatavad sind! Foto: Kalev Lilleorg

«Vot kui ma oleks sinu ülemus või sinu alluv, siis võivad tekkida need suhted, et nüüd ta ahistas,» arvab Vello. «Aga kui me oleme võrdsel positsioonil, siis nii ju pole. Võtame ka näiteks seda, et keegi on abielumees või abielunaine. Et siis tema ei tohi kellelegi komplimenti teha või flirtida? Ta peab enne lahutama ja alles siis endale uut kaaslast vaatama. Tihtipeale nii ju väidetakse, et abielus ei tohi mitte midagi teha.» Vello Vaher aga ei kavatsegi lasta sellistel jaburalt jäikadel ja ahistavatel võltsmoraali reeglitel endale pähe istuda. Ta teeb iga päev mõnele kenale naisele komplimendi, kõigil on hea tuju, mõlema poole päev läheb paremaks ja mitte keegi ei kaota sellest.

«Ma ei tee ainult võõrastele naistele komplimente. Ma teen iga päev ka oma naisele komplimente. Kusjuures noorena ma ei teinud seda. Aga nüüd olen aru saanud, et oma naisele tuleb kõige rohkem tähelepanu pöörata.» Vello, Aita ja nende viis last on pigem nagu kirglik ja elurõõmus Itaalia perekond – nad on tsirkusetrupiga ka pikalt seal elanud. «Me suudame vaadata maailma hoopis laiemalt. Ei pea olema alati kõik nii raamides. Kuid ka elu Itaalias ei tõtta elukogenud ja tark mees idealiseerima, kaugel sellest. Mitme kandi pealt on elu Eestis palju vabam ja sugudevahelise võrdsuse seis oluliselt parem. Itaalias said naised valimisõiguse alles 1946, see oli ju eile!» Vello silmis on eestlannad ettevõtlikud, otsustavad ja vägagi tugevad karakterid – naise sõna maksab Eestis täpselt samapalju kui mehe sõna.

Loe ka seda: Kuidas ilma mõnuaineteta korralik kaif saada? Jah, see on võimalik!

Vello Vaher pakub välja provokatiivsed protsendid – tema arvates on Eestis sageli nii, et 75 protsenti naisi on väga toredad ja mõistlikud, aga vaid 25 protsenti mehi on tublid ja mõistlikud. «Mehena ma olen tegelikult naiste poolt!» kuulutab Vello. Kui teil, head lugejad, on erinev arvamus, siis kirjutage oma kommentaar ja vaielge vastu!

Loe ka seda: Kaks kindlat märki, mis madala enesehinnanguga inimese reedavad 

Alati säravad, heas tujus ja üheskoos õnnelikud Aita ja Vello Vaher. Ja nii juba 38 aastat. Mis saladus siin mängus on? Vello räägib kõik ilusasti ära.
Alati säravad, heas tujus ja üheskoos õnnelikud Aita ja Vello Vaher. Ja nii juba 38 aastat. Mis saladus siin mängus on? Vello räägib kõik ilusasti ära. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Loe ka seda: Seks ja söök: «Sain unistuste keha, aga kaotasin seksiisu!»

Tahad rohkem Vello Vaherit? Leia ta tema nime järgi TikTokist, Instagramist, Facebookist ja YouTube'ist.

Sulle meeldis? Kõik «Naistejuttude» 266 osa leiad siit!

Ühine meiega Facebookis, Instagramis ja Spotifys ning iga laupäev kell 11 portaalis Postimees Naine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles