Pool meestest on kogemata armastust avaldanud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhtes võib ette tulla aeg, mil kolme maagilise sõna lausumine võib endaga kaasa tuua suurema usalduse ja intiimsuse või siis hoopis sügava häbi.

Armastuse avaldamist on näidatud lugematutes romantilistes filmides, kuid puutumata ei ole jäänud ka komöödiad. Kuna see on seotud suure pingega ning nii mõnigi kord võib avaldus üle huulte lipsata valel ajal, siis koostas portaal Glamour meeste seas laiaulatusliku küsitluse, et asjas selgust tuua, vahendab Huff Post.

Küsitlusest selgus, et lausa 50 protsenti meestest on öelnud «ma armastan sind» kogemata ehk siis varem, kui oli plaanis. Kõige enam toodi enneaegse ülestunnistuse põhjusena välja, et see lihtsalt lipsas üle huulte (56 protsenti), kuid armastuseavaldus kostus ka joobe tõttu (23 protsenti) ning seksi ajal (13 protsenti).

56 protsenti küsitlustele vastanud meestest tunnistas, et eelmistes suhetes olid nemad need, kes ütlesid esimesena «ma armastan sind». Ka varasemad uuringud on näidanud, et enamasti avaldavad armastust just mehed. Näiteks tõi 2011. aastal ajakirjas Journal of Personality and Social Psychology avaldatud uuring välja, et kaks kolmandikku meestest avaldavad armastust varem kui naine ning sageli mõtlevad nad sellele juba kuus nädalat naisest varem.

Kuigi mehed võivad kergemini kogemata armastust avalda, ei tähenda see, et naistel mõnikord sama ei juhtuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles