Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

«Helistasin rohkem kui sajale arstile!» 57-aastane naine tõmbas endal ise hamba välja

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Suurbritanniast pärit 57-aastane naine pidi oma mädanenud hamba ise tangidega välja tõmbama, sest tal ei õnnestunud leida taskukohast hambaarstivisiidi aega.

Tobye Spenceril (57) olid terved hambad, kuni naine haigestus kõhunäärmepõletikku, mis ajas teda pidevalt okendama - see omakorda tingis naise sõnul hammaste mädanemise. 

Tobye rääkis väljaandele Daily Mail, et ta helistas läbi rohkem kui sada erinevat hambaarsti praksist, et leida hamba väljatõmbamiseks aeg professionaali juurde. Kõnedega alustas naine 2021. aastal. 

Pärast kaks aastat kestnud kõnesid ei pääsenud proua Spencer siiski vastuvõtule, sest kõik ajad arstide juurde olid täis - seega ei jäänud tal muud üle, kui hammas välja tõmmata. Seda ta tegigi: naine tõmbas hamba tangide abil igasuguse narkoosita välja.

Nüüd on tal vaid kaheksa hammast ja ta soovib meeleheitlikult hambaproteesi saada, kuid ta pole ikka veel leidnud arsti, kes ta patsiendiks võtaks.

Ta ütles, et hambaarstid, kes ei soovi võtta vastu ravikindlustusega patsiente, sest nad ei saa selle eest võtta nii palju tasu kui eraviisiliselt.

Naine ei saa aga endale lubada erapraksise arstiabi, sest tema sõnul läheks see luksus talle maksma kuni 800 naela ehk umbes 930 eurot.

«See ei ole lihtsalt edevus - mu hambad loksuvad. See ei ole meeldiv tunne - see takistab mind teatud asju söömast,» rääkis naine. «Ma tahan lihtsalt, et mul oleksid hambad ja ma ei usu, et seda oleks liiga palju palutud.»

«Ma ei mõista, miks hambaid ei ravita samamoodi nagu ülejäänud keha,» ütles ta. «Ma tahan lihtsalt uusi hambaid ja end taas enesekindlalt tunda. See on olnud kohutav aeg.»

Tagasi üles