JULTUMUSE TIPP Arst tegi kontrolli käigus noorele naisele šokeeriva märkuse (3)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Noor naine sai arsti juures alandava kogemuse, mis pani tal pisarad voolama. 26-aastane Kelsie läks perearsti juurde, et saada uut retsepti polütsüstiliste munasarjade sündroomi jaoks. Kohtumise, mis pidanuks olema lihtne ja arusaadav, asemel sai ta kuulda loengut oma kehakaalu kohta.

Arst kaalus teda ja ütles, et ta on viimasel ajal liiga palju juurde võtnud. «Sa peaksid võtma midagi, mis paneb sind kaalust alla võtma, sest isegi kui sulle meeldib kurvikas keha, siis sul on paksu mehe keha,» lisas arst.

Kelsie ütles, et ta vajas vaid oma regulaarset retspeti, kuid selle asemel arst alandas teda. «Ma olen lihtsalt tüdruk, kes läheb arsti juurde oma viie-eurose ravimi jaoks retsepti saama, ja mulle peetakse loengut mu paksu mehe kehast,» ütles ta.

@kelsatron_ A yap about fat girlies at the doctor if you even care 💅🏼 #justagirl #yap #australia #australiangp #pcos ♬ original sound - Kels

Noor naine ütles, et see kogemus on põhjus, miks ta ei taha arstile minna. «Mul ei ole õigust samale tervishoiule, millele on õigus mehel või keskmise kasvuga inimesel,» ütles ta, et Austraalia tervishoiusüsteemis ei kohelda naisi hästi. «Tundub, et kui sul on suurem keha, siis täidab arst ise lüngad ja eeldab, mida sa otsid.»

Kelsie peab end vastupidavaks inimeseks, kuid lõpuks tahab temagi minna arstile ilma hirmuta, et tema keha naeruvääristatakse või selle üle kohut mõistetakse.

Juhtum leidis vastukaja internetis ka teiste naiste seas, kes jagasid kiiresti sarnaseid kogemusi.

«Ma väldin tervishoiuteenuseid täpselt samal põhjusel.»

«Kui käisin arsti juures rasedust kinnitamas, soovitas ta mul 25 kg alla võtta.»

«Läksin eelmisel aastal perearsti juurde depressiooni ja ärevusega ning tahtsin vaimse tervise raviplaani. Ja arst ütles, et kaalu kaotamine aitaks rohkem.»

«Käisin riigist lahkumiseks vaktsineerimas ja arst käskis mul teha oma tervise eest hoolitsemise plaan, sest olen natuke tüse.»

«Ma pole sel põhjusel perearsti juures mitu aastat käinud, see on liiga traumaatiline.»

@kelsatron_ Replying to @Steph Jenkins please everyone if you know of a safe doctor give me the details so I can share it! we all deserve health care ❤️❤️ #justagirl #yap #australia #australiangp #pcos #healthcare #bodyinclusivity #haes ♬ original sound - Kels

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles