Seksuaalterapeut: orgasmijahist võib kergesti saada sooritus

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi hingamisõpetaja ja seksuaalterapeut Sofia Sjöblom, kes õpetas oma siinsel talvisel kursusel, kuidas kasutada seksuaalenergias peituvat potentsiaali elujõu taastamiseks, rääkis ajakirjale Tervis Pluss, et kui olla kellegagi väga lähedane ja käesolevas hetkes täiesti kohal, ei ole orgasm enam sugugi tähtis.

«Orgasmijahist võib kergesti saada sooritus, ja soorituse käigus on lihtne laskuda kriitilisse mõtlemisse - arvata, et minu või mu kehaga on midagi valesti,» selgitas Sofia. «Lähedusel ei ole eesmärki. Lähedus ise on oluline - lihtsalt olla koos, lasta oma kehadel rääkida, olla avatud ja uudishimulik kõige suhtes. Sulada üheks ja saada ise läheduse kogemuseks, olla suhtes, kus ei ole midagi õigesti või valesti. On lihtsalt praeguse hetke elukogemus.»

Sofia märkis samuti, et kuigi igaüks igatseb kogeda lähedust, on see tavaelus väga harv nähtus, sest me ei ole harjunud sügavuti minema - endast andma, teist vastu võtma ja mitte põgenema.

«Tõelist lähedust saame tunda vaid siis, kui oleme valmis teisele näitama oma haavatavust,» täiendas Inspiraktiva hingamisterapeutide koolituse korraldaja Kert Grünberg. Söandada seista partneri ees kogu oma avatuses - selles tõeline intiimsus seisnebki.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles