Miks sa ikka veel vallaline oled?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Küsimus vallalise staatuse kohta käib sageli läbi vallaliste enda peast ning tihtilugu tuleb seda kuulda ka uudishimulikelt kaaslastelt. Miks sa ikka veel vallaline oled?

Tundub, nagu vallalise olek on mingisugune haigus, mille pärast tunnevad muret just need sõbrad-tuttavad, kes ise õnnelikult suhtes on, kirjutab femalefirst.co.uk. Mõnikord käib ka endal peast läbi mõte, et kõik oleks elus justkui korras, ainult partner on veel puudu, seega miks ma olen veel vallaline? Kas mul on midagi viga? Mida ma peaksin vastama, kui minult selle kohta küsitakse? Kui sulle tekitab muret, miks sa kedagi enda kõrvale pole leidnud, tasuks kaaluda järgmisi põhjuseid.

Sa pole oma eksist veel üle saanud

See põhjus võib küll takistuseks olla uue partneri leidmisel, hoolimata ütlusest, et «parim viis eksist üle saada on leida uus mees». Kuid olgem ausad, isegi kui sa leiad piisavalt julgust või alkoholi, et kellegagi koos voodis lõpetada, ei garanteeri see veel püsivat suhet. Samuti ei aita eksist üle saada see, kui seksid kiretult mõne võõraga.

Naised tahavad sageli mõista ja analüüsida, miks lahkuminek aset leidis, mitte pelgalt leppida asjaoluga, et nüüd minnakse oma teed. Mõistmine võtab sageli aega, et tõeliselt aru saada, kes oli lahkuminekus süüdi ning miks asjad üldse nii läksid.

Suhte toimima panemiseks on tarvis kahte inimest, samuti on kahte inimest vaja ka suhte lõpetamiseks. On oluline võtta vastutus selle osas, kuidas sina lahkuminekut mõjutasid. Sa pead andestama oma eksile ja ühtlasi ka iseendale.

Tee oma peas selgeks, millistest negatiivsetest harjumustest oled nõus loobuma ning mida mitte järgmisesse suhtesse kaasa võtta. Mehed võivad tajuda, et sa pole eelmisest suhtest veel täielikult toibunud ning see paneb neid sinust eemale hoidma. Eriti kui sa hakkad võrdlema partnerit oma eksiga või oled liialt klammerduv.

Sa ei tee ennast piisavalt kättesaadavaks

Vastupidiselt üldlevinud uskumisele ei tule Härra Õige tõenäoliselt su uksele koputama, kui ta pole just postiljon või kuller. Kui sa ise väljas ei käi ning oled oma rutiinis kinni, siis on väga raske õiget meest kohata.

Sa ei pea selga tõmbama kõige lühemat kleidikest ning klubidesse ja baaridesse minema, et õhtu lõpuks täiesti purjus olles koju jõuda. Kui sa otsid tõsist suhet, siis peaksid hoopis vastupidiselt toimima. Kui lähed välja kokteile jooma, riietu viisakalt. Miniseelikutes neidised võivad ju baarides tasuta jooke saada, kuid kutid pole huvitatud nendega suhete loomisest, neid huvitab miski muu. Õige mees märkab naist, kes ei ürita tähelepanu keskpunktis olla.

Kui sa aga ei taha üldse baari minna selleks, et meestega kohtuda, leia omale mõni uus hobi. Näiteks hakka jooksmas käima või võõrkeelt õppima. Sel viisil saad kohtuda inimestega, kel on sinuga samad huvid.

Sa pole nõus kompromissile minema

Edukas suhtes tuleb ette olukordi, mil peab kompromissile minema ja paljudel meist on nimekiri omadustega, mis õigel mehel peavad olema. Seetõttu vaadatakse pikemalt mõtlemata mööda neist meestest, kellel üks või teine omadus puudub. Kuid niiviisi võid imelisest suhtest sootuks ilma jääda.

Näiteks kas see on oluline, et mees oleks sinust vähemalt 10-15 sentimeetrit pikem? Isegi, kui tal on kõik muud omadused olemas, oleksid sa nõus pikkuse tõttu ta unustama?

Oled oma enesekindluse kaotanud

Pärast lahkuminekut on normaalne, et tunned end veidi vähem enesekindlalt. Oled enda vastu karm, eriti kui sul on olnud mitmeid kohtinguid, mis pole läinud hästi. Aga kohtingutel käimine peaks olema lõbus, isegi kui mees ei osutu Härra Õigeks. Seega, kui sa kellegagi ei sobi, ära lase oma enesekindlusel langeda. Enesekindlus on seksikas.

Inimestele meeldib olla enesekindlate ja lahkete inimeste seltsis. Ära karda endale julgustavaid kõnesid pidada ja ümbritse end positiivsete inimestega, kes tekitavad sinus mugava ja enesekindla tunde.

Kanna riideid, mis toovad esile su parimad küljed. Teistega rääkides vaata neile alati silma ning tervitades suru julgelt kätt.

Kui sulle ei meeldi enda juures midagi, muuda seda. Õnnelikud inimesed on enesekindlad ning teisi tõmbab nende poole.

Sa oled kannatamatu

Võib-olla tunned, et oled uueks suhteks valmis ning sul on siht silme ees, kuid suhted ei teki üleöö, suhete kujunemiseks läheb aega.

Et jõuda sellesse faasi, kus usaldate ja teate üksteist täielikult ning olete valmis koos kasvama, tuleb olla kannatlik. Sul võivad oma kaaslase suhtes kiirelt tunded tekkida, kui avastad, et temas on paljugi, mis sulle meeldib, kuid ära arva, et tema tunded sama kiirelt tekivad.

Kui selgub, et partner kardab ilmselgelt pühenduda, siis peaksid temaga kohtumise lõpetama. Suhe peaks arenema loomulikult, nõudmisi esitades ja partnerilt pühendumist paludes võid kõik ära rikkuda. Meestele meeldib mõelda, et nad on ise langetanud otsuse kellegagi koos olla, mitte et neid sunniti suhtesse astuma.

Sul pole aega

Sageli ütlevad vallalised, et nad pole suhtes, sest neil pole armastuse jaoks aega. Mitme karjääri vahel pendeldamine, kohustused pereliikmete ees ja sõpradega kohtumised võivad tõesti omajagu aega nõuda. Kuidas siis uusi tutvusi leida?

Üha enam inimesi eelistavad tutvumisportaale uute inimestega kohtumiseks. Teoorias võib ju tunduda väga mugava variandina see, kui Härra Õige sulle lihtsalt postkasti kirja saadab. Tegelikult nõuavad ka tutvumisportaalid pingutust ja interneti vahendusel kaaslaste otsimine pole kindlasti sobilik kõigile.

Lisaks peab investeerima aega otsingutele ja kuigi sa ei pea reaalselt tänavaid läbi kõndima, et õiget kaaslast leida, võivad ka online-kohtingud olla kurnavad.

Hoolimata sellest, kuivõrd nõudlik on su graafik, pead sa leppima faktiga, et kui õige partner silmapiirile ilmub, siis pead tema jaoks aega leidma. Kas su päevakavas on asju, mille saad sealt välja jätta, et partnerile aega pühendada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles