Karolin Kuusik: kleiti selga tõmmates tuleb pöörata tähelepanu ka käekotile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karolin Kuusik
Karolin Kuusik Foto: Liis Treimann/Postimees

Uurisime tänase ülemaailmse kleidi kandmise päeva puhul stilist Karolin Kuusikult, kuidas luua kleidi kandmisel välimuses stiilne tervik. Kuusik soovitas naistel, kes käivad tavaliselt pükstega, kleiti selga tõmmates pöörata tähelepanu ka käekotile.

«Soovides saavutada kleidi kandmisel välimuses stiilne tervik, võib lähtuda ühtsest värvist ja stiilist või hoopis vastandumisest – näiteks kandes rokisaapaid romantilise pitskleidiga,» leidis Karolin Kuusik.

Tema sõnul on kingi, mis sobivad enamiku kleitidega - näiteks klassikalise kujuga nahatooni kingad. «Suvel kleiti kandes mõjuvad hästi lahtised kingad, kinnised võivad mõjuda liiga kontorilikult,» märkis ta.

«Kui oled naine, kes käib tavaliselt pükstega, siis tasub kleiti selga tõmmates pöörata tähelepanu ka käekotile, sest võib-olla on sinu igapäevane käekott kleidiga kandmiseks liiga robustne või konservatiivne,» lisas Kuusik.

Kuna kleitide kandmise juurde kuuluvad ka sukkpüksid, juhtis Kuusik tähelepanu sellele, et kindlasti tuleks ametlikel üritustel neid kanda. Muidu peab ta sukkpükste kandmist enesetunde küsimuseks. «Suvel linnapeal kõndides tunduvad sukkpüksid liiga ametlikud, kuid kui paljaid jalgu ei saa mingi põhjusel näidata, on see ok,» selgitas ta.

«Ilma sukkpüksteta käies tasub jalgadele ekstra tähelepanu pöörata – neid kreemitada, võib kasutada ka pruunistavat kreemi või vajadusel peitekreemiga isegi sinikaid katta,» jagas Kuusik soovitusi.

Miks naised aga kleidile pigem pükse eelistavad, seda põhjendas Kuusik sellega, et kleiti kandes peab naine otsustama, kas kanda sukkpükse, milliseid kanda ning mis kingad sinna juurde sobivad. «Asi on ilmselt praktilisuses, sest kleidi puhul tuleb detailidele rohkem mõelda kui pükste puhul,» ütles ta.

Lisaks leidis ta, et väga vähesed naised on rahul oma jalgadega, mis võib olla üks põhjus, miks kleite vähem kantakse. «Osal naistel on selline suhtumine, et «võtan paar kilo alla ja siis saan seda kleiti kanda»,» toob Karolin Kuusik näite.

Kuusik jagas kleidikandjatele soovitusi, millist kleiti, millal kanda:

  • kontoris ei soovita ta kanda liiga lühikest kleiti, sest see tõmbab tähelepanu tähtsatelt asjadelt eemale. Tema sõnul sobivad kontorisse mugavad ja praktilised materjalid ja lõiked, millega on hea istuda.
  • toidupoodi minnes võib riietuda end nn vana kooli stiilis ja panna selga kittel või sitskleit. «Riidepoodi läheksin ma kleidis, mida on lihtne seljast ära saada ja selga panna,» täpsustas ta.
  • kohtingule minek: kui muidu pooldab Kuusik moega mängimist ja katsetamist, siis kohtingul peab ta kasulikumaks jääda tagasihoidlikuks. «Meestele meeldivad lihtsad asjad, mis ei tõmba tähelepanu sinu iseloomult ja olemuselt riietele,» märkis ta.
  • väliüritus on tema sõnul imeline võimalus kanda pikka kleiti. «See ei pruugi mõjuda liiga glamuurselt, kuid tekitab tunde, et lendled ringi,» lisas ta.
  • pidulikul aktusel või ballil soovitab ta riietuda vastavalt vanusele. «Suvistel ballidel tahaks näha värve või pehmeid värvikombinatsioone, mitte musta ja liiga sünget meeleolu,» ütles ta ning lisas, et tavaliselt mõeldakse piduliku riietuse puhul alati esmajärjekorras millelegi mustale ja säravale ning seetõttu ongi pidulikel üritustel koos must mass.

Kuusiku sõnul on kleidi kandmise päeva kampaania tore idee, mis õhutab naisi kleite kandma. Samuti leidis ta, et mida ilusamaid kleite teevad Eesti moeloojad, seda rohkem hakkavad naised kleiti kandma. «Ja mida rohkem kannavad neid kohalikud kuulsused, seda rohkem võib neid ka noorte naiste ja tüdrukute seljas näha,» lisas ta.

Karolin Kuusik lubas ka ise aktsiooniga liituda ja kleiti kanda. «Mulle meeldivad inimeste endi algatatud aktsioonid ja loodan, et kõik naised tulevad sellega kaasa,» märkis ta ning oli kindel, et kindlasti on kõigil naistel kapis imeilusaid kleite, mida nad pole juba ammu kandnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles