Kõige hullemad toidud, mida süüa kõrge kolesterooli korral (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kolesterool on inimese vererakkudes leiduv vahajas rasvataoline aine, mis on oluline hormoonide tootmiseks ja rakumembraanide toimimiseks. Meie keha vajab rakkude ehitamiseks ja toidu seedimiseks teatud kogust kolesterooli.

Inimkeha toodab tavaliselt kogu meile vajaliku kolesterooli maksas, mistõttu pole vaja seda sihikindlalt rohkem tarbida. Kui sööme selliseid toite, mis panevad maksa tootma rohkem kolesterooli, kui me vajame, koguneb ülearune veresoonte seinale, põhjustades ummistusi ja suurendades südamehaiguste ja insuldi riski.

Allpool on kirjas neli toitu, mis tõstavad kõige enam kolesterooli.

Juustuburgerid

Juustuburger on paljude lemmik, aga võib-olla tasub enne selle söömist pisut järele mõelda. Kiirtoidukohtade juustuburgerid sisaldavad tavaliselt 35–222 mg kolesterooli.

Jäätis

See populaarne ja ülimaitsev magustoit sisaldab sageli rohkem rasva kui hamburger ja glasuuritud sõõrik. Seda arvestades võiksid jäätise asemel maiustada puuviljadega, milles on oluliselt vähem kaloreid ja rohkem kiudaineid.

Juustuga makaronid

Kui teha ameerikapärast rooga või, piima ja juustuga, kubiseb see halvast kolesteroolist. See toit ei pea aga olema halb, kui asendad koostisosad lahjematega. Nii on su makaronides poole vähem kaloreid ja kolesterooli.

Steik

Kellele ei meeldiks pärast pikka päeva mõnus mahlane steik? Kahjuks on isegi oliiviõlis küpsetatud praed, millel on küpsemise ajal kogu aeg rasva eemaldatud, äärmiselt kõrge kolesteroolisisaldusega. Kui steigist loobuda ei raatsi, eelista küljetükke, sisefileed või kintsuliha, kirjutab YourTango.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles