NAISE TOP 20 Õudne vaatepilt nädal aega kadunud poisi kodust ja teised kirgi kütnud lood aastal 2023

Foto: Shutterstock
Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy

Aasta hakkab lõppema ja on aeg tehtule tagasi vaadata. Alla on koondatud Postimehe naisteportaali 2023. aasta kõige loetumad ja inimesi enim puudutanud lood.

1. Nädal aega koolist puudunud poisi koju minnes avanes õudne vaatepilt

Soomes Helsingis aset leidnud juhtum pälvis ametivõimude tähelepanu siis, kui poiss polnud juba tükk aega kooli ilmunud. 2022. aasta märtsis tegi politsei kontrollkäigu ema ja poja korterisse, kuna keegi ei saanud nendega ühendust. Korterisse tunginud politseinikud leidsid eest kaks surnukeha – ema ja poja. Nad olid seal elutuna lebanud umbes nädala. Politsei kahtlustab, et 37-aastane ema mürgitas oma 12-aastase poja ravimitega.

Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

2. 16-aastane Sara ja 17-aastane Elisa läksid võõra mehe juurde ööbima – hommikul leiti korterist kaks surnukeha

Aastase vanusevahega sündinud Sara ja Elisa oli juba lapsepõlves väga lähedased. Elisa oli elavam, Sara jällegi emotsionaalsem. Vaatamata erimeelsustele mängisid õed nii kodus kui lasteaias peamiselt koos. Saatuslikuks saanud õhtul läksid õed koos äsja tuttavaks saadud Teemu korterisse. Õhtu edenes rõõmsalt, alkoholi juues ja nalja visates. See oli viimane kord, kui Sara Elisat elusana nägi.

Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

3. Noor naine väidab, et võib olla Madeleine McCann ning jagab oma tõendeid

2023. aasta veebruaris kogus kuulsust sakslanna, kes väitis, et ta võib olla 2007. aastal kadunud Madeleine McCann. Naine jagas ka endapoolseid tõendeid, miks ta nii arvab. Välja toodi nii pigmendilaik silmaiirisel, hambad, kui sünnimärgid jalal. Politseiuurijad kinnitasid, et tegemist ei ole kadunud tüdrukuga, kuid noor naine soovis kohtuda Madeleine'i ema Kate'iga, et teha DNA test. Testitulemuste kohta saad lugeda siit.

4. Olerexi tegevjuht pani eksinud töötaja häbiposti, tööinspektsioon jagab oma hinnangut

Eesti kütusefirma ASi Olerex kohta laekusid kuvatõmmised postitusest, mis häbistas nende valesti käitunud kolleegi. Rikkumine toimus ja sellele ei vaielda vastu, aga muret tekitas postituse sisu ja fakt, et seda näevad kõik ligi 900 Olerexi töötajat. 

Olerexi pressikonverent, Piret Miller
Olerexi pressikonverent, Piret Miller Foto: Erik Prozes

5. Kohutav õnnetus Läänemerel: laps kukkus laevalt vette, ema hüppas talle järele

Juuni lõpus teatati kohutavast õnnetusest, kus Läänemerel Poolast Karlskronasse teel olnud laevalt Stena Spirit kukkus vette kaks inimest – 7-aastane laps ja tema ema. Ema ja laps toodi pärast pikka päästeoperatsiooni veest välja, kuid kahjuks ei suudetud nende elu päästa. Õnnetuse esimene versioon oli, et poiss kukkus kogemata parvlaevalt vette ja tema ema Paulina hüppas last päästa püüdes talle järele, kuid turvakaamerate salvestised ja pealtnägijate tunnistused seda versiooni ei toetanud.

Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

6. Sõja eest põgenenud ukrainlane ütleb, mida ta eestlaste juures kohe tähele pani

Tihti juhtub, et tüdrukud ei tule Dmitri Soloveiko jõusaali üldsegi mitte kangi sikutama, vaid hoopis kenale kutile silma peale panema. Sest sõbranna rääkis: «Kuule, lähme trenni, seal spordiklubis töötab nii ilus mees!» Ilus mees ise ei leia sugugi, et Hollywoodi filmitähe välimus talle treeneriametis kasu tooks.

12.04.2023, Tallinn. Treener Dmitri Soloveiko.
12.04.2023, Tallinn. Treener Dmitri Soloveiko. Foto: Konstantin Sednev

7. Avalikustati Tina Turneri surma põhjus

24. mail 2023 suri legendaarne laulja Tina Turner. Viimastel aastatel oli staar kimpus mitmete tõsiste tervisehädadega. Naisel oli diagnoositud käärsoolevähk, ta oli võidelnud kõrge vererõhuga, elanud üle insuldi ja põdenud neerupuudulikkust. 2017. aastal annetas abikaasa Erwin Bach talle oma neeru.

Tina Turner.
Tina Turner. Foto: Shutterstock

8. 14-aastane tüdruk suri selle igapäevase hügieenitoote tõttu

14-aastase Inglismaal elanud Giorgia Greeni süda seiskus, kui ta oli magamistoas aerosooldeodoranti pihustanud. Tema vanemad on pärast traagilist juhtumit kuulnud teistestki noortest, kes on sel viisil surnud, ja soovivad nüüd, et tootel oleks hoiatus suuremalt kirjas.

9. Mees elas aastaid pööningul ja seksis naisega kaheksa korda päevas: «Ma olin ta seksiori!»

1922. aastal kuulsid naabrid Los Angelesi Layfette Parki jõukas piirkonnas asuvast majast karjeid. Kui politsei kohale jõudis, leidsid nad Fred Oesterreichi surnuna ja tema naise Dolly kappi lukustatuna. Nad olid kindlad, et Dolly oli tapja, kuid neil polnud aimugi, kuidas ta mõrva korraldas.

Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

10. «Arstid sisendasid, et mul on stress, kuid siis tuli välja, et see on neljanda staadiumi vähk»

Hoolimata sellest, et 24-aastane Mollie Mulheron koges välismaal snorgeldamise ajal hingamisraskusi ja oleks peaaegu uppunud, sisendasid arstid noorele naisele, et probleemid on tema peas. tegelikkus oli šokeeriv!

11. Poja toast võõra naise sosistamist kuulnud ema sai ukse vahelt sisse piiludes šoki

Kaheksa-aastane Allen tegi oma toas koolitöid, kui lapse ema sealt võõra naise sosistamist kuulis. Ema otsustas asja uurima minna ja sai positiivses mõttes šoki, avastades kui leidlik ta laps on.

Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

12. 47-aastane naine suri pärast rasvaimu – hiljem selgus õõvastav tõde

Peterburist pärit Anna soovis oma kehalt rasva vähendada ning üldist välimust noorendada. Venelannale tehti 6. septembril keha erinevatesse piirkondadesse rasvaimu, samuti tõsteti tema otsaesist, kulme, kohendati kulmualust piirkonda, oimukohti, lõuga, rindu ja tuharaid. Patsient jäi haiglasse. Kaks päeva hiljem hakkas tema seisund järsult halvenema ja ta lõpetas oma lähedastega suhtlemise.

Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

13. Depressiooni üks suurimaid põhjusi on praeguseks teada. Ja me teeme seda iga päev!

Uue aja inimesed on depressiivsemad, see on teada. Seni vaieldi vaid põhjuste üle – neid on palju ja kombineerituid. Praeguseks on kinnitatud üks väga kaalukas vaimse tervise hävitaja, mille mõju on paljud inimesed seni alahinnanud. Mis see on? Selle saad loost teada!

14. «Nii saad kiirelt kõhnaks ja sama kiirelt hauda!»

«Paljud moodsad toitumiskavad on täna teaduslikult ümber lükatud,» ütleb Mai-Lis Hellénius. «Jah, need annavad efekti. Uuringud kinnitavad: kiiresti kõhnaks, sama kiiresti hauda.» Ja tema sõnadel on tõepoolest kaal – see on kardioloogia professori, arsti ja teadlase arvamus. Mille eest see tark naine veel hoiatab, et mitte enneaegu hauda ronida?

Mai-Lis Hellénius on profülaktilise kardioloogia professor ja Karolinska ülikooli vanemarst.
Mai-Lis Hellénius on profülaktilise kardioloogia professor ja Karolinska ülikooli vanemarst. Foto: Ulf Sirborn

15. Türgis hammastele suure summa kulutanud mees: ma näen nüüd välja nagu hai

Kui Inglismaalt pärit Jack James lendas Türki, et lasta seal oma hambad ilusaks teha, ei osanud ta ettegi kujutada, mis juhtuda võib. Tänaseks on mees suured summad kulutanud, kuid tema hambad pole ikka veel sellised, nagu ta lootis.

16. Kodust lahkunud 17-aastane neiu leiti 400 kilomeetri kauguselt surnuna

Vanemate sõnul jäi nende tütar kadunuks ning nad andsid sellest politseile teada. Peale seda hakkasid vabatahtlikud 17-aastast venelannat otsima, kuid tulutult. Lühikese ajaga tuli isegi mitmeid vihjeid, et teda on siin-seal nähtud, kuid siiski oli neiu kui tina tuhka kadunud. Lõpuks leiti ta oma kodust 400 kilomeetri kaugusel elumaja akende alt surnuna, Kuidas ta sinna sattus, on endiselt teadmata.

17. Peep Vain: Deitisin usinasti ja selgus, et enamik naisi üldse ei...

Kuidas siis saada seda head elu? Julge küsida. Kuula sisemist tarkust. Peep jagab ka mitut põnevat seika oma isiklikust elust, mis löövad silmad lahti. 

Peep Vain innustab inimesi lõpetama ebamugavad sundseisud ja küsima julgelt seda, mida nad elult päriselt soovivad.
Peep Vain innustab inimesi lõpetama ebamugavad sundseisud ja küsima julgelt seda, mida nad elult päriselt soovivad. Foto: peepvain.com

18. Lahkus kulturist Marek Kalmus

14. oktoobril 2023 lahkus meie seast kulturist ja personaaltreener Marek Kalmus. «Nii mõnigi on taibanud, et põen juba mõnda aega rasket haigust, mis on endisest minust jätnud järgi vaid haleda varju,» ütles neljanda staadiumi maksavähki põdenud Marek paar kuud enne oma surma. 

Marek Kalmus
Marek Kalmus Foto: Lauri Kulpsoo

19. Koerte poolt lõhki rebitud naine on läbinud suure muutuse

Ameerikast pärit Jacqueline Durandi sattus 2021. aastal kohutava koerarünnaku ohvriks, mille tagajärjel said tema nina, kõrvad, huuled ja põsed tugevalt kannatada. Pärast seda on talle tehtud näo taastamiseks 18 operatsiooni. Naine jagab oma lugu, püüdes teisi inspireerida ja tõsta teadlikkust koertega seonduvatest ohtudest.

20. 11-aastane tüdruk tegi laeval kuulsusega fännifotot – peagi võttis olukord kohutava pöörde

2021. aastal leidis Tallinki laeval Baltic Princess aset juhtum, kus 11-aastane tüdruk märkas Soome lauljannat Sini Yasemini ja soovis staariga fännipilti teha. Tüdruku ema jõudis vaevu ühe pildi teha, kui nende tegevuse katkestas naine, kes näis segaduses olevat.

Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles