16-aastane Sara ja 17-aastane Elisa läksid võõra mehe juurde ööbima – hommikul leiti korterist kaks surnukeha

Naine
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Õed ja teineteise parimad sõbrannad Elisa (17) ja Sara (16) läksid tuttava juurde korterisse õhtut veetma. Sel ööl jäi ellu vaid üks õdedest, vahendab Ilta-Sanomat.

Aastase vanusevahega sündinud Sara ja Elisa oli juba lapsepõlves väga lähedased. Elisa oli elavam, Sara jällegi emotsionaalsem. Vaatamata erimeelsustele mängisid õed nii kodus kui lasteaias peamiselt koos.

Hoolimata sellest, et õdede vanusevahe polnud kuigi suur, tundis Sara, et Elisa on talle suureks toeks.

«Elisa oli kilp, mis kaitses mind halbade asjade eest. Kui midagi halba juhtus, pani ta mind teistele asjadele keskenduma,» meenutab Sara.

Saatuslikuks saanud öö

Saatuslikuks saanud õhtul läksid õed koos äsja tuttavaks saadud Teemu korterisse. Sara oli sel hetkel 16-aastane ning Elisa kohe-kohe 18 saamas. 

Neidude ema poleks kunagi lubanud oma lastel endast vanema mehe juures ööbida, kuid Sara valetas, et tegu on omavanuselisega. Kuna kell oli juba palju, said nad seekord loa külas ööbida.

Sara oli küllamineku osas kahtlustav, sest Teemu asemel oli telefonile vastanud keegi Mikko, keda ta ei tundnud. Mikko ja Teemu tundsid teineteist aga küll. Kahekümnendates eluaastates sõbrad olid kohtunud Tamperes narkorehabilitatsioonis.

Tüdrukud jõudsid enne südaööd Teemu korterisse ning õhtu edenes rõõmsalt, alkoholi juues ja nalja visates. 

Halb sisetunne

Vaatamata melule tundis Sara terve õhtu halba tunnet. Kõik tundus nii tuttav, nagu oleks ta kõiki sündmusi varem kogenud. Ta ei osanud aga oma tundeid sõnadesse panna ja otsustas neist mitte rääkida.

Mingil hetkel otsustas Sara elutoa diivanile magama heita, kuid ärkas keset ööd üles. Teel tualetti nägi ta oma õde köögis Mikkoga rääkimas. See oli viimane kord, kui Sara Elisat elusana nägi.

Mis siis juhtus?

Õhtu jooksul oli Mikko ette kujutanud, kuidas Elisa temasse armub. Kui ta Elisa keset ööd aga Teemuga ühest toast leidis, ründas Mikko neid pimestava raevuga, mõrvates esimesena noormehe. Kannatanu kehalt leiti üle 40 noahoobi ning tugevast peksmisest tekkinud rasked vigastused.

Kohutava vägivalla ajal oli naaber läbi seina kuulnud, kuidas Elisa karjus, paludes neil lõpetada. Pärast seda, kui Elisa elutuppa jooksis, ütles Mikko neiule, et ärgu ta kellelegi rääkigu, mida ta Teemuga äsja tegi. Elisa ei kuuletunud ja Mikko tappis ka tema kohutaval moel.

Mikkole mõisteti kahe mõrva eest eluaegne vangistus.

Täispikka lugu saad lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles