Avalikustati Tina Turneri surma põhjus (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Tina Turner
Tina Turner Foto: Reuters/Scanpix

Kolmapäeval, 24. mail suri legendaarne laulja Tina Turner. Viimastel aastatel oli staar kimpus mitmete tõsiste tervisehädadega. 

Tina Turneril oli diagnoositud käärsoolevähk, ta oli võidelnud kõrge vererõhuga, elanud üle insuldi ja põdenud neerupuudulikkust. 2017. aastal annetas abikaasa Erwin Bach talle oma neeru. Enne neerusiirdamist oli Turner enda sõnul nii halva tervisega, et kaotas eluisu. Ta oli teinud juba avalduse abistatud enesetapu kliinikusse, kuid õnneks selgus, et abikaasa on talle sobiv neerudoonor. Erwin paranes loovutamisoperatsioonist täielikult, kuid Tina võitles kõikuva tervisega elu lõpuni. 

Oma viimastel elukuudel rääkis Tina, et ta keeldus kõrgvererõhutõve vastu tavameditsiini kasutamast ja seadis end homöopaatiliste ravimite kasuks otsustades suurde ohtu. «See, et ma oma vererõhuprobleemi hooletusse jätsin, oli väga vale. Kui sellest tingituna 2009. aastal insuldi sain, olid neerud juba 35 protsenti oma funktsioonist kaotanud.» 

Vaid päev pärast Turneri surma avalikustati tema surma põhjus. Lauljanna esindaja ütles, et Tina Turner suri loomulikul põhjusel. Loomulik surm on surm, mille põhjustab mõni loomulik tegur: tavaliselt kas haigus või terviserike, kui inimese keha ei jaksa enam organismis arenevaid enesehävituslikke protsesse peatada. Loomulikuks surmaks ei loeta surma õnnetusjuhtumi, enesetapu ega mõrva tõttu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles