Viis hommikust rutiini, mida üle 50-aastane naine järgida võiks

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Vanusega muutuvad meie keha, vaim ja igapäevased rutiinid. Selleks, et naine püsiks igas vanuses vormis, vajab tema keha vaheldust ja uusi rutiine.

All on viis tegevust, mille üle 50-aastased naised oma hommikurutiini lisama peaks, sest need on kasulikud nii kehale kui vaimule.

Alusta hommikut meditatsiooniga

Hommikud võivad tunduda erilised, sest sul on ühtäkki nii palju aega iseendale. Sa ei pea enam lapsi lasteaeda sõidutama ega võib-olla isegi tööle minema. Mediteerimine on suurepärane ja rahustav viis kohe hommikul heade asjadega tegeleda.

Joo piisavalt vett

Oluline on hommikul esimese asjana vett juua, sest pärast ööd vajab keha niisutust. Vanusest sõltumata vajab keha alati vett.

Niisuta oma nahka

Vanusega kaotab nahk elastsust, nahale tekivad joonekesed ja kortsud. Hommikul pärast näopesu on oluline kanda näole niisutav kreem või seerum. Pea meeles ka päikesekaitset kasutada.

Naudi päikeselist aega

Päeva alustamine värske õhu ja päikesepaistega on loomulik viis oma tuju tõsta. Üle 500 000 osalejaga uuring näitas, et iga täiendav õues veedetud tund vähendas märkimisväärselt depressiooni langemise tõenäosust, teatab Psychology Today.

Hoia end vormis

Hommikut tasuks alustada näiteks kiirkõnniga, sest sellest on nii kehale kui vaimule märkimisväärselt kasu. Muu hulgas aitab kiirkõnd ennetada paljusid vananemisega kaasnevaid haigusi, nagu dementsus ja südame-veresoonkonnahaigused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles