TALLINN FASHION WEEK Londoni taustaga moe-meikar Paul Holmberg: eile tuli üks moelooja lavale kulunud teemaga

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Erlend Štaub / Sõbranna

Londonist tulnud meikar Paul Holmberg on mees, kes tunneb moodi. Ta vaatas eilse Tallinna Fashion Weeki esimese päeva sõusid ning toob välja kaks moeetendust - üks, mis on tema hinnangul väga tugev, teine aga jääb natuke nõrgaks.

Paul Holmberg
Paul Holmberg Foto: Erakogu

«Tim Bluz paistis silma huvitava, ent minu jaoks veidi kulunud teemaga,» arvab Holmberg, et Bluzi kollektsioon hoolimata näilisest provokatiivsusest siiski väga ei üllatunud. Temaatika pole midagi uut ning on kohati ehk isegi tüdimuseni läbi võetud.

«Tim võttis üsna poliitilise ja kergelt religioosse teemaga üle sotsiaalmeedia poolt tekitatud pinge - iha välja näha laitmatu. Minu jaoks pälvis suurt tähelepanu meik, mil poole näo peale oli joonistatud justkui mask, sümboliseerides sind kui teist isiksust.» 

TFW2020 Tim Bluz
TFW2020 Tim Bluz Foto: Erlend Štaub/TFW

Holmberg toob välja, et talle jäi positiviselt silma boujee look, mida stiilis üle kanti, kuid Tim ise on tema jaoks Jeremy Scotti kanti disainer. «Loe: väike copycat,» muigab asjatundja ja lisab: «Materjalidekasutus oli huvitav, ent kollektsioon tegelikult jättis rohkem kooli lõputöö mulje.»

TFW2020 Katrin Aasmaa
TFW2020 Katrin Aasmaa Foto: Erlend Štaub/TFW

Katrin Aasmaad peab aga Holmberg päeva üheks tugevaimaks. «Aasmaa mängis veidi androgüünsuse ja nö flamboyantsuse piiridel, pakkudes kerget närvikõgi crop-jakkide ja pitsiga. «Viimane on meestemoes üpris harva esinev,» kiidab Holmberg.

Loe ka: 22 tõeliselt magusat moeampsu, mille stiilsus paneb pea pööritama

«Katrin aga konstrueeris selle väga hästi ja huvitavalt mis sobib kandmiseks kõigile,» toob Holmberg välja. 

Põnevaks muutsid asjad minu jaoks laiade sirgete lõigetega tegumoed, mängides siis korsettide temaatikal, mis justkui oleks vastand vabadusele, mida sirge lõige pakub.

«Monokroomse tooniga on oma välimust võimalik muuta väga luksuslikuks ning Katrin oma kollektsiooniga just selle ka väga edukalt esile tõstis,» arvab Holmberg. «Põnevaks muutsid asjad minu jaoks laiade sirgete lõigetega tegumoed, mängides siis korsettide temaatikal, mis justkui oleks vastand vabadusele, mida sirge lõige pakub. Tema oskus võtta ajaloolisi teemasid ja neid kaasaegses kunstis säärasel moel rakendada on oskus mis tuleb sünniga kaasa.»

Aasmaa käekiri on üsna globaalse twist'iga ning ta müüks end kindlasti väga hästi nii Pariisis, Milanos, Londonis kui ka New Yorkis ja Tokyos, jagub Holmbergil Aasmaale kui superstaarile vaid kiidusõnu.

Täna kell 18 on teie ees Tallinn Fashion Weeki teine õhtu. Hoia asjal silma peal siin!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles