Uus ajastu: emaka siirdamine võimaldab meestel lapsi sünnitada (3)

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Mehe rasedusest on filme tehtud aastakümneid. Siiani liigitusid need filmid ulmefilmide alla. Nüüd väidab USA viljakusarst Richard Paulson, et juba homme võivad mehed lapsi ilmale tuua emaka siirdamise abil.

Ameerika Reproduktiivse Seltsi president Richard Paulson usub, et uus ajastu on käes. Juba kaheksa last on sündinud naistele emaka siirdamise teel. Kuna meestel ja naistel on samad veresooned, saab emakat siirdada ka meestele. Paulsoni sõnul on mehe kehas selleks piisavalt ruumi. Kuigi mehed last loomulikul teel sünnitada ei saaks, oleks võimalik laps ilmale tuua keisrilõikega.

Järgmise sammuna näeb arst emaka siirdamise katseid transseksuaalsetele naistele. Kuigi taolised operatsoonid pole Ühendkuningriikides lubatud, siis meditsiini eetika jurist Dr Amel Alghrani on juba kontakteerunud riikliku tervishoiuteenuse organisatsiooniga teema arutamiseks.

Arstid loodavad esimese emaka siirdamise Ühendkuningriigis teha 2018. aastal, kirjutab TheSun.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles