Karolin Kuusik: juurteta ei saa kasvada

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamaja ajakirja Hooaeg 10. sünnipäev Hoovis  04.09.12
Karolin Kuusik ja Anu Lill
Kaubamaja ajakirja Hooaeg 10. sünnipäev Hoovis 04.09.12 Karolin Kuusik ja Anu Lill Foto: Jelena Rudi

Loodusest ja vaikusest inspiratsiooni ammutav moedisainer Karolin Kuusik peab loomulikuks, et eesti disainerid saavad loomeideid kohalikest asjadest.

Suvel Antwerpenis «Fashion Management» suvekoolis end täiendamas käinud Karolin Kuusik tõdes andekate noorte moeloojatega kohtudes, kuidas ühtsete suundade ja harjumuspäraste mudelite järgimine on saamas isikupärast ja põhiväärtustest olulisemaks. «Ka mina pooldan kvaliteetseid ja toimivaid süsteeme, kuid pean sellest olulisemaks siiski teadvustamist, kust me tuleme, kes me oleme ja mis meid ümbritseb,» kommenteeris Karolin Kuusik. «Leian, et kohalikest asjadest inspiratsiooni ammutamine on täiesti loomulik ja vaid nii on võimalik luua Eesti moedisainil enda ühtne käekiri ja olla unikaalne ülejäänud maailmas,» lisas Kuusik.

Karolin Kuusiku arvates on loomeprotsess küll iga moelooja sügavalt isiklik teema, kuid mujal maailmas loodavat ei peaks alati pidama esmaseks suuniseks ja kvaliteedistandardiks. «Oma olemuse ja tausta teadvustamine võib anda loomearengus hoopis suuremad võimalused ja aitab paremini eristuda,» kommenteeris Kuusik.

Karolin Kuusiku kodumaa metsade vaikusest inspireeritud autorikollektsiooni «Vaikuse disain» esmaesitlus toimub 22. novembril algusega kell 20.00 Widescreen Studios.

Moedisainer Karolin Kuusik on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia moedisaini eriala ning täiendanud oma moeäri– ja disainialaseid teadmisi nii Londonis kui ka Antwerpenis. Karolin tegutseb moeloome ja stilistitööga igapäevaselt ning on ajakirja Cosmopolitan moetoimetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles