ÄRA PÕLE LÄBI Seitse nippi töönädala algusesse, et energiliselt reedeni vastu pidada

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Tunned end tund pärast töönädala algust juba väsinuna?
Tunned end tund pärast töönädala algust juba väsinuna? Foto: Shutterstock

Loodetavasti sa armastad oma tööd ja esmaspäeva hommikud ei tekita sinus ärevust ega stressi. Siiski võivad kõik läbi põleda. Ükskõik, kui hasartne sa oma töös pole, tuleb osata puhata, kehale teist liiki koormuseid anda ja aju tööst välja lülitada. Ja õnneks pole see raske, tuleb vaid oma rutiin läbi mõelda ja vajadusel seda tiba korrigeerida.  

Eesmärgi nimel pingutamine on oluline, kuid ennast tuleb hoida, pingutusi tuleb optimeerida ja puhkust unustada ei tohi. Kui ületöötamine juba viimse jõu on võtnud ja depressioonini viinud, on sellest psühholoogi abita keeruline välja tulla. Seitset lihtsat nõu järgides saab seda aga ära hoida. 

1. Tööta mõõdukalt. Tegele tööasjadega rahulikus tempos, hoidu närviliselt kiirustamast, sest see ei vii mujale kui tupikusse ja närvivapustuse äärele. Jaga tööasjad selliselt, et lisaks tavatööle ei oleks ühes päevas enam kui üks või maksimaalselt kaks suuremahulist projekti. Paljudel on komme kuhjata endale nädala algusesse tööd, et nädala lõpus lihtsam oleks, aga see ei tööta nii. Pigem spurdi töönädala lõpus, muidu ei jätku nädalavahetuseni jõudu. 

Tagasi üles