NAISTEJUTUD ⟩ «Kõik naised on vastikud!» Paljastame õrnema soo pahed – tuleb tuttav ette? (2)

Kõik naised on vastikud! Kuna Kristinka on samuti naine, käib see päris kindlasti ka tema kohta. Räägimegi oma halvast, ohtlikust ja tumedast poolest - otse ja ilma filtrita! Foto: Triin Sepp
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

«Kõik naised on vastikud,» öeldakse. Meie vastu ei vaidle. Sest me teame – meil tõesõna leidub kõigil hunnikute viisi vastikuid omadusi! Just neist me täna räägime. Vaatluse alla tulevad naiselikud topeltstandardid, käsutamisvajadus, kärsitus, kangekaelsus ja miljon muud asja veel.

Ja viimaks teeme midagi enneolematut – kui siiani sai iga osaline ise valida, mida inetut endast avaldada ja mida varjata, siis nüüd tulistavad teised, mis jubedaid jooni kelleski leidub. Halastamatult ja otse! Daki läheb selle peale näost valgeks, Heidi hangub ära ja Kristinkal kukuvad ehmatusest juuksed peast – niisiis tasub kuulata. Stuudios Dagmar Lamp, Heidi Ruul ja Kristina Herodes.

Kuidas naiste halbadele omadustele kõige kiiremini jälile saaks? Võtame iseennast ette! Kes on meie hulgas kõige vastikum naine? Hetkeks tekkib lausa konkurents – nii Dagmar, Heidi kui Kristinka sooviks seda uhket positsiooni. Aga nüüd täpsemalt. Ja ega me mingid unikaalsed naised kardetavasti ei ole. Usutavasti tunneb tuttavaid jooni ära nii mõnigi naine ja päris kindlasti tema mees.

Kuula ka seda: Kaks kindlat märki, mis madala enesehinnanguga inimese reedavad

Heidi Ruul, Kristina Herodes, Dagmar Lamp. Kolm ilget mõrda!
Heidi Ruul, Kristina Herodes, Dagmar Lamp. Kolm ilget mõrda! Foto: Konstantin Sednev

Vastik Heidi

Heidi saab esimesena särada. «Ma olen kohutavalt kärsitu,» kirjeldab ta kirglikult. «Ja kui keegi kohe mind ei kuula ja ei tee, mida ma tahan – oi, ma lähen närvi! Ma lähen täiesti närvi!» Kärsitus on sage omadus, mis tuttav nii naistele kui meestele, ja kannatlikkusega kalduvad olema need kehvad lood, et seda õpetab alles elukogemus. Veel selgub, et Heidi on kaotanud kontakti oma sisemise lapsega, sest häbeneb tema soove.

Loe ka seda: Kuidas ära tunda õige hetk, mil öelda: «See on kõik! Ma nüüd lähen»

Heidi Ruul - imekaunis, ohtlikult tark ja tapvalt terava keelega. 
Heidi Ruul - imekaunis, ohtlikult tark ja tapvalt terava keelega. Foto: Marit Kuusk

Heidi tunnistab, et tema maailmas kehtivad ka topeltstandardid – mis on teistele pereliikmetele keelatud, see on talle endale siiski lubatud. Ka see tekitab konfliktiohtlikke olukordi. Ja Heidi poeg tuli äsja koolist koju ja teatas: «Ema on meie kodus boss!»

Loe ka seda: Seks ja söök: «Sain unistuste keha, aga kaotasin seksiisu!»

Mida on kallimad aga Heidile ette heitnud? «Suitsetamist. Ja seda, et ma vahepeal tahan, et mind nüpeldatakse. Ju siis selle inimese jaoks oli veidi palju seda kõike.»

«Naistejutud». Kristina Herodes, Heidi Ruul ja
«Naistejutud». Kristina Herodes, Heidi Ruul ja Foto: Dagmar Lamp

Vastik Daki

«Kust mina teadsin, et me kohe suhete peale läheme selle teemaga, ma mõtlesin, et ikka minu oma halvad harjumused,» naerab Daki, kui tema halvem pool tähelepanu alla satub. Kohe alustab ta pikemat loetelu: «Meeldib süüa voodis sihvkasid. Ei viitsi koristada. Ma söön alati diivani peal ja alati vaadates midagi!» Selle joone kiidab Heidi heaks, temagi naudib sarnast mõnulemist. 

Loe ka seda: Toome päevavalgele tohutu tabuteema naiste elus 

Aga kooselu Kristinkaga oleks kindlale hukule määratud – tema nimelt ei suuda kannatada, kui süüakse kusagil mujal kui köögis, perega, ühise söögilaua ääres. See on nagu mõrv liivakastis. «Ja keegi ei tohi ka telefoni näppida minu püha rituaali keskel söögilaua ääres, sest muidu tuleb väikene fuuria ja hakkab möirgama!»

Dagmar Lamp tunnistab, et on iseteadlik, domineeriv ja koristada ei viitsi!
Dagmar Lamp tunnistab, et on iseteadlik, domineeriv ja koristada ei viitsi! Foto: Konstantin Sednev

Järgmiseks võtab Daki lõbusama joone, mis ülearu halb polegi, ehk mõnele konservatiivile: «Meil on täiesti alasti kodu, me käime kogu aeg alasti,» kuulutab naine. Ka alukaid ei soovi ta jalga panna, kui vähegi ilma saab. Meie kolm ei esinda ilmselt enamuse arvamust, aga kõik naised stuudios on paljalt ringi tatsamise poolt. Tunnistame mõistvalt, et kindlasti leidub inimesi ja olukordi, kus see ei sobi.

Loe ka seda: Rajud suveseiklused: erutav kolp rannas ja pepuliblikas autoklaasil

Mida on kallimad aga Dagmarile ette heitnud? «Kangekaelsust! Et ma tahan ise otsustada, kõike ise teha ja kõik peab minu plaanide järgi käima.» Seda võib ka liigse domineerivusena vaadata, mis püsisuhetes alati väljakutset pakub. Dagmar tunnistab ka, et tal on probleeme impulsi kontrolli ja piiri pidamisega, olgu teemaks pidu või miski muu.

Dagmar Lamp ehk Daki ja Kristina Herodes ehk Kristinka vaidlevad värskes saates tuliselt nagu alati.
Dagmar Lamp ehk Daki ja Kristina Herodes ehk Kristinka vaidlevad värskes saates tuliselt nagu alati. Foto: Erakogu

Vastik Kristinka

Esimesena valus laks – Kristinka võib küll paista sõbralik inimene ja suur suhtleja, aga tegelikult on suhtlemine temaga lootusetu! Katsu sa teda tabada või kusagile kohale meelitada!? Kutseid võib talle saata nii meilile, sotsiaalmeediasse kui kodusele aadressile – väga tihti ta ei märka neid. «Parem on helistada,» soovitab ta.

Kuid seegi ei pruugi aidata! Telefonile ta tavaliselt ei vasta, aga tagasi selle eest... hmm... samuti ei helista. Kuidas siis saab, mine kohale? See pole samuti kerge, kontorist on ta ratta seljas hetk tagasi kes-teab-kuhu tuhisenud ja sama mittepaikne on ta kodus. «Kutse võib idud välja ajada ja kartuliks kasvada, aga tõenäoliselt mina teda ei märka,» kõlab aus ülestunnistus.

Loe ka seda: Midagi veel isiklikumat kui saladused ja kired...

Kristinka vastik joon on ka see, et ta oskab imehästi ennast petta. Midagi on kahjulik, aga ikka maitseb hirmsasti? Seda tuleb lihtsalt teise nurga alt vaadata! Paar näidet: Jägermeister maitseb, aga alkohol on kahjulik. «Aga seal on ju taimsed ürdid sees, see on tervisetoit, peaaegu salat!» Šokolaadiga ei tasu liialdada. «Aga ta ju taimset päritolu, järelikult salat!» 

Mida on kallimad aga Kristinkale ette heitnud? «Ma flirdin kogu aeg.» Aktiivse armukadeduse joonega inimestel on sellises kehvas seltskonnas päris raske elu. «Ma olen hästi kontaktne ja kohal, aga see võib minu puhul olla lihtsalt huvi.» Lihtne on siiski tõlgendada seda ka teisti. Kust läheb tervisliku turvalise argiflirdi piir? Inimesed mõistavad seda väga erinevalt ja see on suur probleemide allikas. Et vähem vastikuid tundeid tunda ja põhjustada, oleks kavalam see suhtes kokku leppida.

«Mina ikkagi usun, et väike flirt teeb elu paremaks,» toetab Daki. «Aga rääkides asjadest, kuhu on kerge külge kleepida «Litsi» silti – on minugi külge seda kleebitud elu jooksul väga palju. Ja kui ma mõtlen tagasi suhetele, kus on tehtud etteheiteid, siis neid on tehtud teinekord ka libiido suhtes – see olla liiga kõrge!»

Kristina Herodese kontole tuleb halbu omadusi sedavõrd palju, et paneb kukalt kratsima - kas sinna miskit head ka üldse mahub?
Kristina Herodese kontole tuleb halbu omadusi sedavõrd palju, et paneb kukalt kratsima - kas sinna miskit head ka üldse mahub? Foto: Kristina Herodes

Aga mida tõi igaühe kohta päevavalgele kuulirahe? Seda kuula saatest. Ega sellist ausat kriitikat kerge kuulata ei ole, eks meil kõigil oli päris kõhe ja ebamugav. Samas, miks mitte korraldada ka oma suhtes selline mäng – ütleme vastastikku välja kõik teise halvad omadused ja siis vaatame, mis nendega teha.

Sulle meeldis? Kõik «Naistejuttude» 263 osa leiad siit!

Ühine meiega Facebookis, Instagramis ja Spotifys ning iga laupäev kell 11 portaalis Postimees Naine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles