NAISTEJUTUD Kuidas ära tunda õige hetk, mil öelda: «See on kõik! Ma nüüd lähen»

Foto: Erakogu
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
  • Miks Daki metsiku sädemega deit ikkagi lahkuminekuga lõppes?
  • Miks ka vale otsus on parem kui otsustamatus.
  • Miks Kristinka kiusas Ari Matti Mustoneni?

Lahkuminekud on elus tähtsamad, kui arvata oskaks. Põhiline viga, mida tehakse – me ei tunne ära õiget hetke, mil öelda: «Nüüd on tõesti kõik!» Jäädes suhtesse, kust oleks õigem lahkuda, jääme aga kaotajaks ning ohvriks. Jääme ilma oma elust. Jääme ilma oma jõust. Ja varsti meil polegi enam jaksu ega julgust, et minna... Sel tõsisel teemal täna räägime. Saade ise on seevastu rõõmus ja pidulik – «Naistejuttudel» täitub juba 250. saade. Stuudios on sel puhul saate kuldne kolmik: Dagmar Lamp, Heidi Ruul ja Kristina Herodes.

Ei mingit võltsi tagasihoidlikkust – ütleme otse: «Naistejutud» on elumuutva mõjuga saade. Üks saate püsikülalisi, Heidi Ruul, ei uskunud enne seda saadet näiteks üldse naistevahelise sõpruse võimalikkusse.

«Naistejuttude» algusaegadel oli Heidi Ruul imekaunis ülbe bitch, kes ei uskunud karvavõrdki naistevahelise sõpruse võimalikkusse. Seda vaadet ta ajapikku muutis.
«Naistejuttude» algusaegadel oli Heidi Ruul imekaunis ülbe bitch, kes ei uskunud karvavõrdki naistevahelise sõpruse võimalikkusse. Seda vaadet ta ajapikku muutis. Foto: Erakogu

Tema eelistus oli panna käed rinnale risti ja põrnitseda teisi tülikaid rivaale pigem vaenulikult. Saate käivitaja Dagmar Lamp on erinevate osade kaudu kasvanud tõeliseks armusuhete eksperdiks. Ja Kristinka elu on «Naistejutud» muutnud veel kõige enam. «Selle saate kaudu on jõudnud mu ellu terve rida palju targemaid inimesi, kes on öelnud asju, mida just tol raskel eluhetkel oli tarvis kuulda.» 

Kuula kindlasti! Kõige esimene saade, kus Daki, Heidi ja Kristinka kokku said. Teemaks on «Seks, suudlemine ja suhted – kust läheb petmise piir?»

Saates võtame lahata kuulajate küsitud teema: millal lahku minna ja lahti lasta? Neid hetki polegi nii lihtne ära tunda. Olgem ausad – see on elus üks keerulisemaid asju. See vajab suurt julgust ja oskust märgata. Põhjus, miks otsus tuleb langetada, on iseenda selguse huvides. Ebaselged nii-ja-naa-olukorrad on kõige raskemad üldse, milles olla. Need on kurnavad ja hävitavad. Need võtavad ära kogu elujõu, lootuse ja usu elusse ja keedavad meid pehmeks. 

Reaalsus on lihtne – ka vale otsus on parem kui otsustamatus. Ka «ei» toob selguse ja kerguse. Kuid inimesed käituvad vastupidi – selle asemel, et otsus langetada ja lahkuda, jääme sellesse olukorda liiga kauaks. Kuni meil ei olegi enam jõudu, et minna.

Dagmar Lamp ja Kristinka – meie tavalises südamepuistamise olukorras, kus saated sünnivad.
Dagmar Lamp ja Kristinka – meie tavalises südamepuistamise olukorras, kus saated sünnivad. Foto: Kristina Herodes.

«Ja vahel on ka niimoodi, et mõnele asjale elus sa lihtsalt pead ütlema jah!» räägib Dagmar Lamp. «Aga see jah tähendab, et sa jätad midagi ka maha. Sest uued asjad elus vajavad ruumi. Selleks, et miski saaks tulla, tuleb ka millestki loobuda. Isegi kui sa ei taha. Hiljem muidugi selgub, et see lahkumine oligi vajalik, aga kuradi raske on see ikka!»

Kuula ka «Naistejuttude» algusaja populaarseimat saadet: «Mis on hea seksi saladus?»

Lahkuminekud ei puuduta ainult armusuhteid. Ka sõpradega ja kolleegidega saab ja vahel lausa peab lahku minema. Samuti tuleb hetk, mil tuleb öelda head aega oma vanematele. Kõik need otsused tuleb langetada õigel hetkel, edasi lükata neid ei saa. «Isegi autodest saab lahku minna,» lisab Dagmar emotsionaalselt. «Mina olen neid lahutusi alati väga üle elanud.»

Iga suhe, mida tahame oma maailmas alles hoida, tähendab aega. «See tähendab seda, et sa pead olema valmis sellele pühenduma, andma endast ja investeerima,» mõtiskleb Kristinka. Aeg on meil kõigil loetud. Kui me ei leia vajadust ega aega mõnesse kontakti investeerida, võime ühel hetkel avastada, et seda inimest meie jaoks enam ei olegi. «Just nii palju, kui sul on anda, saab sul ka lähedasi suhteid olla.»

Uskumatu, aga tõsi! Need hot'id tüdrukuid said juba 250 täis! Vasakul meie kõige ilusam ja targem Heidi Ruul, keskel Kristina Herodes ja paremal «Naistejuttude» algataja Dagmar Lamp
Uskumatu, aga tõsi! Need hot'id tüdrukuid said juba 250 täis! Vasakul meie kõige ilusam ja targem Heidi Ruul, keskel Kristina Herodes ja paremal «Naistejuttude» algataja Dagmar Lamp Foto: Konstantin Sednev

Lisaks peateema lahkamisele kuuleb lõbusaid meenutusi ning pikantseid paljastusi. Ainus saade, mille pärast Kristinka siiamaani südant valutab, on legendaarne episood, kus oli külas populaarne koomik Ari Matti Mustonen. Noormees tuli avatuna ja siirana saatesse, aga Kristinka pidas teda edevaks eneseimetlejaks ning kukkus teda mingi põhjuseta ründama. Täiesti põhjuseta, sest Ari oli temaga väga armas. «Õigluse huvides peaks ta saama mulle tagasi teha – uuesti «Naistejuttude» saatesse tulema ja saama võimaluse mulle nii palju puid alla panna, kui tahab,» leiab Kristinka.

Kui sulle tundub, et Kristinka on armas ja nunnu, siis kuula järele legendaarset osa Ari Matti Mustoneniga, kus ta on täielik bitch! «Miks mehed emotsionaalsed retakad on?»

Dagmar Lamp jagab lahkumisvalu, mida ta praegu enda elus kogeb. «See oli imeline deit, see säde oli nii metsik ja kõik oli nii äge,» jutustab ta tuliselt. «Aga hiljem edasi suhtlus nagu ei hakanud enam voolama. Ratsionaalselt ma saan aru – kui inimene ei taha minuga suhelda, siis kaua ma üritan?! Mingil hetkel leidsin, et ma lihtsalt pean lahti laskma. Ta isegi ei öelnud mulle otseselt ära, ta põhimõtteliselt ghost'is mind!»

Dagmar Lamp on saanud küll saadete kaudu inimsuhete alal väga osavaks. Keda ei vaimustaks niivõrd äge naine? Ometi leidub mehi, kes teda kardavad ja jalga lasevad.
Dagmar Lamp on saanud küll saadete kaudu inimsuhete alal väga osavaks. Keda ei vaimustaks niivõrd äge naine? Ometi leidub mehi, kes teda kardavad ja jalga lasevad. Foto: Remo Tõnismäe/Elu24

Just see, et asjad jäid lõpetamata, teeb Dagmarile kõige rohkem haiget ning lahtilaskmise nii rakseks. Dagmar tajus kohe ära, et suhtele on takistuseks tõsiasi, et nii tema kui unelmate mees on mõlemad vältiva kiindumusstiiliga. «Kusjuures ma veel kirjutasin talle,» räägib ta kirglikult. «Lugu on nüüd selline: ma tean väga kindlalt, et mul on vältiv kiindumusstiil ja ma pean teadlikult pingutama, et kellegagi suhelda, kui ma tunnen, et ta on mulle lähedale jõudnud. Ma tunnetan, et sinul on ka väga tugev vältiv kiindumusstiil. Kui me tahame seda suhtlust üleval hoida, siis me peame teadlikult mõlemad panustama. Muidu see lihtsalt sureb ära. Mille peale ta vastas: «Nõustun.» Ja siis oli kõik!»

Kuula ka osa kiindumusstiilidest: «Appi, juba teine mees jättis mu maha, aga tegin ju tema heaks kõik!»

Sulle meeldis? Kõiki saate «Naistejutud» 250 huvitavat osa saad tasuta järele kuulata siit! Kuula ja sinu suvised autosõidud, reisid ja rannas veedetud tunnid saavad palju lõbusamaks ja sisukamaks.

«Naistejuttudes» on koos siirad kogemused elust, empaatia ja asjalikud soovitused, mis aitavad endaga paremini tuttavaks saada, probleeme lahendada ning tervemaid suhteid luua. Ja niisama naerda saad ka. Aitäh, et oled meiega!

«Naistejuttude» naised: Daki, Heidi ja Kristinka. Aitäh, kallid kuulajad – tänu teile saame tähistada 250. saadet. Jehuu!!!
«Naistejuttude» naised: Daki, Heidi ja Kristinka. Aitäh, kallid kuulajad – tänu teile saame tähistada 250. saadet. Jehuu!!! Foto: Erakogu

«OMA TUBA, OMA LUBA» alustab

NB! Meil on teile ka rõõmusõnum: alustas tuliuus kodu-podcast pealkirjaga «Oma tuba, oma luba». Saadet veavad «Naistejuttudest» tuttav Triin Palmipuu ja samuti väga värvikad isiksused Kristina Kostap ja Madis Kartau. Kuula kindlasti – võibolla avastad oma uue lemmik-podcast'i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles