Lugeja kirjutab: mõni inimene on suhteks sobimatu, aga samas suurepärane semu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lugeja Reet (nimi muudetud) kirjutab meile, et vastassoost sõpra armumine on enamasti soovmõtlemine, kui ollakse kas mõnda aega üksi olnud või oma suhtega rahulolematud. Ning et mõne inimesega saabki olla vaid sõber, kuna ta on suhteks täiesti sobimatu.
 

Minu jaoks on hämmastav juba eeldus, et naised ja mehed on mingid nii iseäralikud ning erinevad olendid, et sõprussuhted n-ö liigist väljapoole on midagi enneolematut. Ennekõike oleme kõik siiski inimesed ja lihtsa soolise erinevuse taandamine lõputu vastassoo suunalise kiimlemise peale on kuidagi primitiivne.

Minu enda meessõprade ring jaguneb järgmiselt:

   1. lapsepõlvesõbrad, kes on enam-vähem võrdsed vennaga
   2. klassi- ja koolivennad, kellega samuti sisuliselt koos üles kasvatud
   3. endised poiss-sõbrad ja silmarõõmud
   4. täiskasvanupõlves tekkinud sõbrad, kellega lihtsalt pole seda keemiat

Seega kõigi puhul on pinge kas kadunud või pole kunagi tekkinudki.

Olen ise kiire armuja ning «see» tunne kas on, või seda ei tulegi. Seetõttu kipun arvama, et sõpra armumine on pigem soovmõtlemine juhul, kui ollakse mõnda aega üksi olnud või oma käesoleva suhtega rahulolematud.

Hakatakse otsivama pilguga ringi vaatama ning kui kõrval on sõber, kellega kõik muu
ju klapib, tekib tahes-tahtmata idee, et aga mis siis, kui tema on tegelikult see õige ning olen temast pidevalt üle vaadanud.

Taolist soovmõtlemist süstib meisse lõputu rodu romantilisi komöödiaid, kus selline olukord on üks stampliinidest.

Oma kogemustest võin öelda, et taoline väljamõeldud armumine on retsept parajaks katastroofiks. Suurima tõenäosusega tuleb sellest hunnik ebamugavaid olukordi ning halvimal juhul kaotad sõbra.

Omaette teema on muidugi eksidega, kellega samuti vahel võib tekkida tahtmine uuesti
üritada. Ent siin kehtib reegel, et eks on eks põhjusega - enamasti tulevad kõik need põhjused uuel üritamisel kohe jälle tagasi.

Mõni inimene on suhteks täiesti sobimatu, aga samas suurepärane semu. Seda tasakaalu ei tasu ära rikkuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles