Mida kinkida koolilõpetajale? 5 ideed, millega ei saa mööda panna

Naine
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kooli lõpetamine on oluline sündmus, mis väärib tähistamist ja lademetes kingitusi. Kuid mida üldse tänapäeval koolilõpetajale kinkida?

Kui otsid häid kingiideid kooli lõpetamise puhul, siis siin on viis loomingulist ideed, mis toovad kindlasti naeratuse tubli lõpetaja näole.

Inspireeriv raamat

Raamat on suurepärane kingitus igas vanuses koolilõpetajale. Eriti raamat, mis pakub inspiratsiooni ja juhiseid noore inimese tulevikutee jaoks. Isiklik areng, elu sügavam mõtestamine ja vaimne tasakaal on uue põlvkonna noorte jaoks tähtsam, kui eales varem.

Inspireerivatest raamatutest soovitame näiteks James Cleari menukit «Aatomharjumused», millest leiab palju praktilisi näpunäiteid, kuidas oma elu läbi heade harjumuste korraldada ning isiklikku potentsiaali avastada.

Mõnusalt innustav raamat on ka «Ikigai. Jaapanlaste pika ja täisväärtusliku elu saladused.» Reisisõpradele võib alati midagi valida «Minu»-sarjast, psühholoogiahuvilistele meeldib kindlasti Daniel Kahnemani silmiavav teos «Kiire ja aeglane mõtlemine».

Kvaliteetne ehe

Ehe on koolilõpukingituste klassika. Kui valid kingiks mõne kvaliteetse kuld- või hõbeehte, jääb see püsivaks meeldetuletuseks sellest olulisest verstapostist koolilõpetaja elus. Ehe on kingitusena kompaktne, elegantne ning tema väärtus ei kao ajaga.

Koolilõpetajale on ilusaks kingituseks näiteks ehtebrändi VEEL tiivakujulised Wings kõrvarõngad, mis aitavad neil oma uude eluetappi lennata. Eehted on valminud käsitööna Eestis ja nende valikust leiab ka kingituseks minimalistlikke hõbekette.

Kosutav puhkus

Pärast pikki õpinguid väärivad kõik koolilõpetajad hetke lõõgastuda ja taastuda. Spaapuhkus on ideaalne kingitus, mis pakub võimalust end pärast pingelist perioodi hellitada ning uuteks väljakutseteks laadida.

Broneeri kingituseks näiteks lõõgastav päev mõnes nende kodulinnaspaas või isegi terve nädalavahetus kuurordis, kus kurnatud lõpetaja saaks nautida massaaže ja teisi lõõgastavaid protseduure.

Matkasõpradele võiks meeldida öö veeta mõnes metsamajas ürgse looduse keskel – näiteks ÖÖD peegelmajadele on saadaval ka kinkekaardid, et lõpetaja saaks ise valida välja, millal ja mis majakesse ta puhkama minna soovib.

Tarbed uude koju

Keskkoolilõpetaja jaoks tähistab kooli lõpp üleminekut täiskasvanuelule. Seega võib praktiline ese olla vägagi teretulnud kingitus. Nii näitab sinu kingitus lõpetajale ka toetust ka nende tulevikuplaanide osas.

Miks mitte kinkida noorele lõpetajale üks kvaliteetne praepann, mikrolaineahi, blender, või näiteks mõnus voodipesukomplekt. Nii ülikooli kui ka tööellu astuvale noorele kuluvad kodutarbed kindlasti marjaks ära.

Üllatusrohke kinkekott

Kui otsid kingiks midagi soodsamat, kuid siiski tähedusrikast, siis soovitame panna koolilõpetajale kokku üks armas kinkekott. Viska kotti maitsev šokolaad, lõõgastav tee ja mõnus küünal ning lisa juurde käsitsi kirjutatud kiri, mis väljendab sinu uhkust nende saavutuse üle.

Boonusnipp: annetus koolilõpetaja nimel

Lisaks traditsioonilistele kingitustele võid kaaluda ka annetust koolilõpetaja nimel. Tänapäeva noored on üha teadlikumad ühiskondlikest probleemidest ja heategevuse olulisusest. Paljud noored ei taha materiaalsetest kingitustest kuuldagi.

Annetus annab võimaluse aidata neid, kellel ei pruugi olla samasuguseid võimalusi kui meil, ning väljendada koolilõpetaja väärtusi, olgu selleks noored, loomad või keskkond. Lisaks võib see inspireerida koolilõpetajat jätkama heategevust ja panustamist ühiskonda ka tulevikus.

Ning loomulikult kõige selle juures ära unusta lilli!

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles