Viis psühholoogiliselt tõestatud märki, et sa oled armunud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peter Werner/PantherMedia / Peter Werner/Scanpix

«Kas me oleme armunud?» Kevadel võivad paljud inimesed end leida olukorrast, mil hinges on segased tunded.

Kuidas aru saada, et te tõesti olete armunud? Armastus on erineva näoga ja inimestel on erinevad viisid, kuidas nad selle tundega hakkama saavad. Your Tango toob välja viis peamist märki, mis näitavad, et te tõesti olete armunud.

  1. Te olete teineteisega ausad. Aastal 2006 korraldasid Lopez ja Rice uuringu, millest selgus, et paarid, kes on teineteisega ausad, kogevad suuremat rahulolu kui need, kes kallima eest saladusi hoiavad ja talle valetavad. Seega, kui sinu kallim hindab sind sellisena nagu sa oled, teades su häid külgi ja ka vigu, siis olete tõenäoliselt armunud.
  2. Sa tunned end hästi pärast iga füüsilist kokkupuudet. 2017. aastal Debrot’ korraldatud uuring näitas, et kui seksi ei võeta ette lihtsalt seksi pärast ja kui seks on viis, kuidas suhtes teineteisega lähemalt tuttavaks saada, muudab see paarisideme tugevamaks. Kui sa oled õnnelik ja rahul pärast iga füüsilist läheduse korda, siis see tähendab, et tee tugevdate pidevalt omavahelist sidet ja olete kindlasti armunud.
  3. Sa valid alati oma partneri, hoolimata sellest, kui paljude inimestega sa kohtud. Miller tõestas juba 1997. aastal, et kui inimesed otsivad samal ajal teisi kaaslasi, ei ole nad väga pühedunud olemasolevale suhtele. Kui te olete aga tõeliselt armunud, jätkub teil silmi ainult teineteisele ja alternatiivid pole võimalikud.
  4. Sa ei karda temaga võtta riske. Lopezi ja Rice’i uuring näitas ka, et partneriga koos riskeerides tugevneb teievaheline side – teievaheline armastus pakub piisavalt turvatunnet. Sellised olukorrad, kus peate riskima, õpetavad teid teineteisele lootma ning teevad paarina tugevamaks.
  5. Sa püüad alati tema elu kergemaks teha. Fehr et al korraldasid aastal 2014 uuringu, millest selgus, et pikaajalise suhte ülitähtis osa on hooliv armastus, mil partnerid pühenduvad teineteise elude rikastumisele. Armastus tähendab hoolimist ja arengut. Kui te kannate teineteise eest hoolt, siis te olete teel eduka suhte poole.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles