Üks väike märk, mis võib näidata, et suhe ei jää kestma

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd/PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Tead neid paare, kes näevad Instagramis välja nii armunud ja nunnud? Kindlasti on su sõprade hulgas mõni selline paar ning salaja sa vihkad ja kadestad neid.

Kuid kas sa teadsid, et ajakirjas Personality and Social Psychology Bulletin avaldati uuring, mille kohaselt võivad paarid, kelle suhe on väga nähtaval (ehk kes postitavad oma suhte kohta palju), sellega hoopis maskeerida suhtes olevat ebakindlust?

See hüpotees on seotud kiindumusteooriaga, selgitab Cosmopolitan. Meil kõigil on oma kiindumussuhte stiil ning laialt võib inimesed jaotada kaheks: eraldujad ja sulandujad. Uurijad arvavad, et eraldujatel on vähem soovi oma suhet avalikkuse ees presenteerida, kuid need, kes on sulandujad ja vajavad suhtes rohkem kinnitust, et tunda end mugavalt, tahavad ka rohkem suhet nähtaval hoida.

Uurijad avastasid, et mida ebakindlamalt inimesed end oma suhtes tundsid, seda suurema tõenäosusega tegid nad oma suhte rohkem nähtavaks. Ning sama viitavad ka teised sarnased uuringud – seega ei tasu kadestada paari, kelle suhe Instagramis nii kaunis paistab. Tõde võib olla sootuks teistsugune.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles