Kuus trenniviga, mis takistavad kaalukaotust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Käid korralikult trennis ja sööd tervislikult, aga kaal ei lange? Sa näed vaeva ja mitte midagi ei muutu? Panime kirja kuus aspekti, mis ei lase kaalu kaotada.

  1. Sa lähed jõusaali ilma kindla plaanita

    Kui sul ei ole plaani, mida järgida, siis sa kulutad lihtsalt aega ühe või teise harjutuse välja mõtlemiseks, vahendab Self. Teiseks jääb sul harjutuste vahele liiga palju aega ja su südametöö aeglustub ning trenn ei ole niivõrd efektiivne.

  2. Sa keskendud ainult kardiole

    Jõutreening on väga oluline, kui su eesmärk on kaotada kaalu. Paljud inimesed arvavad, et raskuste tõstmine teeb neid liiga suureks ja lihaseliseks – see on vale. Selleks, et saada ilusaid lihaseid, põletada rasvu ja kiirendada ainevahetust, on tarvis tõsta raskusi ja teha vastupidavustreeningut. Tasakaal jõutreeningu ja kardio vahel ongi edu võti.

  3. Sa ei pane ennast piisavalt proovile.

    Kehale peab mingil määral survet avaldama, et see muutuks. Pane ennast proovile: jookse kauem, tõsta suuremaid raskusi või ära puhka nii pikalt harjutuste vahepeal.

  4. Sa sööd liiga palju.

    Sa teed kõvasti trenni ja keha vajab kütust, et liikuda, aga ka toitumisel tuleb silma peal hoida. Äkki sa lihtsalt sööd natukene liiga palju? Proovi iga päev kulutada natukene rohkem kaloreid, kui sa sööd.

  5. Sa ei liigu päeval piisavalt. Üks tund trenni päevas ei ole piisav. Sa peaksid terve päev aktiivsem olema. See tähendab seda, et mine pärast õhtusööki jalutama või tee lõunapausi ajal üks kiire kõnnak, pargi auto natukene kaugemale ja jaluta tööle.

  6. Sul napib unetunde.

    See on väga oluline, et sa saaksid igal öösel piisavalt magada, seitse kuni kaheksa tundi on piisav. Magamise ajal keha taastub raskest trennist ja teiseks on magamine oluline sellepärast, et hoida söögiisu kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles