Klaas toasooja vett sidrunimahlaga on suurepärane viis päeva alustada. Müsli on hea valik, sest selles leidub rohkesti kiudaineid, mis täidavad hästi kõhtu ega tõsta veresuhkrutaset liiga äkki. Hommikusöögis on piisavalt kaltsiumi, magneesiumi, A- ja C-vitamiini, samuti on tasakaalus vajalikud valgud, rasvad, süsivesikud ja kiudained. Oomega-3-õlis on asendamatuid rasvhappeid, mida organism ise ei tooda.
Angeelika lõuna sisaldab vajalikke teraviljavalke, palju aeglaselt imenduvaid süsivesikuid ja piisavalt kiudaineid, mis hoiavad kõhu pikalt täis. Veidi magusat pole paha – tartlett aitab tõsta serotoniini, meie aju õnnekemikaali taset.
Puuvilju ja pähkleid pean kõige tervislikumaks vahepalaks üldse ning need seeduvad koos hästi. Pähklid sisaldavad küllastumata rasvhappeid ja aitavad kaasa rasvade ainevahetusele.
Õhtusöök pärast joogat on toitainete sisalduse poolest ideaalne. Selles on piisavas koguses valke, vitamiine ja mineraalaineid (foolhapet, tsinki) ning rasvu.
Angeelika menüü on tervislik ja tasakaalus, see annab vitaalsust ja jõudu. Tal on oskused ja julgus toiduga eksperimenteerida. Menüüs on värvirikkad puu- ja köögiviljad, mis annavad vajalikke vitamiine ja mineraalaineid ning on tugeva antioksüdatiivse toimega. Kevadel soovitan toidulauale lisada elusat toitu –
idandatud seemneid, värsked maitsetaimi ning taimede võrseid ja toormahlu.
Artikkel ilmus esmakordselt Tervis Plussis 2015. aasta mais. Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!