Lihtsaid võimalusi, kuidas muuta treenimist lõbusamaks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kepikõnni puhul tasuks tehnika üle vaadata.
Kepikõnni puhul tasuks tehnika üle vaadata. Foto: SCANPIX

Liikumist põnevamaks timmides on seda lihtsam harjumuslikuks muuta, et tervislik eluviis jääks kestma. 

Kui liikumisharjumus on argielu loomulik osa ja pakub sulle naudingut, ei ole vaja karta, et sellest kergelt loobuksid. Woman’s Day pakub välja mõned ideed, kuidas liikumist lõbusamaks muuta.

Hangi omale sammulugeja. Sel pisikesel seadmel on tervisele väga suur mõju, sest see utsitab sind rohkem kõndima. Keskmiselt võiks inimene käia umbes 10 000 sammu päevas ja kui sa pole harjunud piisavalt jala käima, võib numbrite jälgimine olla väga innustav. Uuringud on näidanud, et inimesed, kes jälgivad mõne seadme abil oma liikumist, kõnnivad päevas keskmiselt 2000 sammu rohkem kui teised. 

Ühenda töö lõbusaga. Kui sa pead kellegagi kokku saama kas tööasjade arutamiseks või niisama jutustamiseks, siis minge jalutama. Koosolek kõndides pakub mõnusat vaheldust ja teeb tervisele head. Ka siis, kui tead, et pead pikka aega telefoni otsas olema, hakka astuma ja ära jää istuma.

Treeni koos neljajalgse sõbraga. Koer tahab palju liikuda – joosta ja mängida. See paneb ka sind liikuma, sest sul ei jää muud üle kui pead tema vajaduste eest hoolitsema. Ka uuringud näitavad, et koeraomanikud, kes käivad oma lemmikuga regulaarselt väljas, katavad 34 protsenti suurema tõenäosusega oma päevase liikumisvajaduse kui need, kel koera ei ole. 

Tatsa siis, kui saad. See, et sa ei saa spordiklubisse minna, ei tähenda, et sul poleks liikumiseks teisi võimalusi. Kõndida saab alati, kas või kodus. Selleks, et oma 10 000 sammu täis saada, võid isegi telerit vaadates koha peal sammuda, selle asemel et diivanil pikutada.

Mõtle nagu laps. Trennile mõeldes piirdub paljude arusaam liikumisest näiteks spordiklubis käimise või jooksmisega, kuigi liikumisvõimalusi on tegelikult ääretult palju. Mõtle, mida sulle meeldis lapsena teha. Näiteks hularõnga keerutamine või lemmiklaulude järgi tantsimine võivad olla parajad treeningud. Või meeldib sulle tennis, palli põrgatamine, keks?

Muuda seltsiüritused ühistreeninguteks. Sõbrannadega ei pea sugugi kohvikus kohtuma. Selle asemel, et nendega lobisedes tunde istuda, minge parem jalutama või rattaga sõitma. Paljud naudivad kaaslastega koos treenimist rohkem kui üksi pingutamist. 

Keskendu väikestele eesmärkidele. Sammulugeja või mõne nuturakenduse abil oma edusammude jälgimine võib olla väga motiveeriv. Kui saad oma kohustuslikud sammud täis, võib sul tekkida tahtmine seda numbrit suurendada. Sellega hakkama saades oled enda üle uhke ja enesekindlus kasvab, et proovida ka midagi muud, näiteks jooksmist või rattasõitu. Kui tead, et sul on eesmärk, mille poole püüdlemine ei käi üle jõu, pole ohtu, et motivatsioon kergelt kaoks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles