Kuidas saada energiat juurde vähem kui kümne minutiga?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tunned ennast väsinult, siis oled harjunud jooma kohvi. Kuid kuidas saada ilma selleta vajadusel kiiresti energiat juurde?

Alati ei pea jooma kiiresti energia saamiseks kohvi. Women's Health Magazine annab nõu, kuidas saada vähem kui kümne minutiga energiat juurde:

1. Hinga sügavalt sisse

Su keha vajab normaalselt funktsioneerimiseks hapnikku. Proovi hingata mõned korrad väga sügavalt sisse ja välja. Nii saad rohkem hapnikku ja keha saab hea energialaine.

2. Kuula rõõmsaid laule

Inimesed teevad muusikat kuulates trenni, sest see elavdab ja annab energiat juurde. Seega kui oled väsinud, siis pane mängima rõõmsad laulud ja sa tunned, kuidas väsimustunne kiiresti kaob.

3. Liigu

Ükskõik, kas sa venitad, kõnnid, tantsid või hüppad – ainult kümme minutit mingi füüsilise tegevuse tegemine annab tundideks energiat juurde. Isegi kontoris ringi kõndimine paneb su vere liikuma ja keha saab paremini hapnikuga varustatud.

4. Masturbeeri

Orgasm vallandab õnnehormoonid ning annab juurde vaimset ja füüsilist energiat. Masturbeerimine võib mõjuda isegi paremini kui trenni tegemine.

5. Mine loodusesse

Mine kohalikku parki trenni tegema või istu lihtsalt pingil – värskes õhus viibimine muudab tuju heaks ja annab energiat juurde. Eriti kasulik on värskes õhus liikumine, sest siis ühendad kaks head asja.

6. Joo vett

Äkki sa ei olegi väsinud, vaid sul on lihtsalt veepuudus? Väsimus on veepuuduse üheks kõige levinumaks tunnuseks. Keha vajab normaalselt funktsioneerimiseks vett ning ilma selleta ei saa ennast hästi tunda.

7. Vaata naljakat videot

Nebraska ülikoolis tehtud uuringust selgus, et lõbusate videote vaatamine annab energiat juurde. Naermine tõstab vererõhku, kiirendab südametööd ja vallandab õnnehormoonid.

8. Naudi päikesevalgust

Inimestele meeldib päikesevalgus ja see muudab meid erksaks. Nendel, kes viibivad rohkem päikesevalguse käes on ka rohkem energiat. Selle pärast ürita minna päikeselise ilmaga välja jalutama või viibi lihtsalt akna läheduses.

9. Söö

Ideaalne energiat andev vahepala sisaldab süsivesikuid, valku ja rasvu. Kindlasti tuleks vältida väga magusat toitu, sest suhkur tõstab kiirelt veresuhkrutaset ja annab hetkeks energiat juurde, kuid pärast seda tekib taas väsimus. Söö energia saamiseks näiteks Kreeka jogurtit marjade ja pähklitega.

10. Unista oma partnerist

Kui mõtled oma kallima peale, siis saad kindlasti energiat juurde, selgus Lääne-Ontario ülikoolis tehtud uuringust. Oma partnerist unistamine tõstab veresuhkrutaset ja aitab sellega väsimustundega võidelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles