Harjutusi neile, kes ei viitsi trenni minna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meil kõigil on päevi, mil peaks trenni minema, kuid tegelikult tahaks hoopis voodis vedeleda või teleri ees logeleda. Kui laiskus on hakanud sind närima, siis võid tunda, et see võib terve su päeva enda alla matta.

Ent ajutine laiskus ei pea veel tervet päeva rikkuma. Selleks, et aktiivne olla ja keha liigutada, ei pea sugugi jõusaali minema ja raskusi tõstma. Vahel on kasu ka sellest, kui teed kodus aeglaselt harjutusi ja kuulad oma keha, kirjutab Huff Post.

Järgnevalt on välja toodud mõned lihtsad harjutused, millest on kasu neil päevadel, kui üldse ei viitsi trenni minna.

  • Venita end

Alustame päris algusest: mida teha, kui ei viitsi voodistki tõusta? Mõned trennisõbrad on veendunud, et venitusharjutused on kehale sama olulised kui tavaline treening. Venitamine parandab näiteks vereringet lihastes, «äratades» neid paremini üles. Kui oled alles voodis või pikutad diivanil, tee mõned venitusharjutused. Võta teadmiseks, et sellega teed oma kehale suure teene.

  • Kasuta reklaamipause enda kasuks

Kui oled nõus reklaamipausi ajal diivanilt tõusma ja püsti seisma, siis see on juba hea algus. Tee reklaamipausi ajal näiteks kükke, kätekõverdusi või ole minut aega toenglamangus. Võid ka teleri vaatamise enda jaoks lõbusamaks teha: tee harjutusi näiteks siis, kui uudistelugeja mõnda kindlat sõna ütleb või kui komöödiasarjas publik naerma puhkeb. Sel viisil saad enda jaoks ühendada meeldiva tegevuse vähem meeldivaga.

  • Kasuta treppi

Mine näiteks iga 30 minuti tagant kõige lähema trepini ja kõnni sellest üles-alla. See võtab vähe aega, kuid paneb sind vähemalt liikuma. Muide, trepist kõndimine põletab üheksa korda rohkem kilokaloreid kui istumine.

  • Korista

Kui sul on vaja kodu niikuinii koristada, siis tee seda korralikult. Haara tolmuimeja ja käi kõik ruumid korralikult läbi. Tolmuimejaga koristades on võimalik kulutada umbes 120 kilokalorit, pesu pestes 130 kilokalorit ja tolmu pühkides 125 kilokalorit.

  • Mine jalutama

See «harjutus» nõuab kõige rohkem pingutust, kuna sa pead end riidesse panema ja kodust välja minema. Mine jaluta ümber naabruskonna. Kui sul on koer, tehke kahekesi üks suurem ring – sa tead väga hästi, et tema armastab liikumist. Kõndimine on tegelikult väga hea treening, mis muudab ka meeleolu paremaks. Kui ühtlane tempo on sinu jaoks igav, kõnni vahepeal kiiremini ja siis jälle aeglasemalt. Muusika rütmis on lihtne tempot muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles