Viisteist võimalust, kuidas olla vastupandamatult kütkestav

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jää oma väärtushinnangutele kindlaks. Ole aus. Anna endast parim. Tee asju, mis viivad sind  unistustele lähemale. Hoolitse enda, oma pere ja oma sõprade eest. Austa inimesi. Tee nii, et teised tunnevad end sinuga eriliselt ja et nad tunnevad sind su lahkuse ja hea südame järgi.

Teiste sõnadega – too oma ellu armastust, sest kui sa armastad elu, siis armastab elu ka sind, kirjutab Marc. Armastus ongi kütkestav. Kui inimesed märkavad sind ümbritsevat headust, siis tõmbab see neid magnetina sinu ligi.

1. Tee seda, mida pead õigeks. Ära karda teha seda, mida pead oma südames õigeks, eriti kui kaalul on teise inimese tunded. Ükski karistus maailmas ei ole rängem kui need haavad, mis me oma hinge jätame, tehes asju, mis on meie meelest väärad.

2. Unusta klatš ja pealiskaudsed hinnangud. Elu on selleks liiga lühike, et raisata seda teistest taga rääkimisele, klatšimisele ja tühjast tüli tekitamisele. Kui sa ei mõista kedagi, siis küsi talt, miks ta nii käitub. Kui sa ei ole temaga nõus, siis ütle talle seda. Aga ära hinda teda selja taga, kirudes teda teistele.

3. Tõsta teisi esile. Kui tahad, et su tuju tõuseks, siis tõsta teiste tuju. Kui usaldad teisi, panustad neisse ja armastad neid, siis toidad positiivseid ideid, suhteid ja unistusi negatiivses maailmas.

4. Julgusta neid, kes seda vajavad. Kui kellelgi on halvasti läinud, siis mõjub julgustav repliik tuhat korda võimsamana kui tund aega kiitust kordamineku puhul. Meil kõigil tuleb ette olukordi, kui soovime, et keegi patsutaks õlale ja kinnitaks, et me pole oma murega üksi.

5. Ole positiivne. Mõtle positiivselt, räägi õigesti, vabanda kiiresti, andesta ruttu. Arenda ennast ja inspireeri nii teisi kui iseennast. Ütle kõva häälega: «Anna andeks, negatiivsus, aga mul pole sinu jaoks aega! Mul on liiga palju toredaid asju, millega tegeleda.»

6. Hinda enda unikaalsust. Kui sa seda ei tee, siis sunnid terve elu end mängima mingit rolli, mis teeb sind sisimas õnnetuks. Hinda seda, mis teeb sind eriliseks ja ära raiska aega enda võõraste sulgedega ehtimisele.

7. Tee asju, mis on lõbusad ja millesse suhtud kirglikult. Kui sa seda ei tee, siis sa tegelikult ei ela, ei eksisteeri. Kui tahad tõeliselt enda elu muuta, siis pead eelkõige muutma oma mõtlemist ja oma tegemisi. Tee seda, mida su hing vajab ja siis tunned, kuidas elu muutub värviliseks.

8. Ole kannatlik. Siis kui sa ei oska seda mitte kuidagi oodata, tuleb midagi suurt – midagi, mida sa ei ole planeerinud. Ära sunni asju takka ja lase endal loomulikul moel areneda.

9. Sul ei pea alati õigus olema. Teised ei tee alati valesti, õigeid teid on nii palju. Sa ei saa hinnata teiste elu enda mineviku põhjal. Väljenda oma ideid vabalt ja viisakalt, kuid jäta meelde, et kui su eesmärgiks on vaid teisi naeruvääristada ja nurka suruda, siis tood sa oma maailma ainult kibedust.

10. Ole truu. Ole aus. Sa ei saa lubada, et armastad kedagi elu lõpuni, kuid saad seda siiralt teha praegu. Suhete puhul ei ole truudus valik, see on prioriteet. Truudus ja ausus on ülimad.

11. Ole paindlik ja avatud meeltega. Kui sulle tundub, et su teel on takistusi, siis võib see olla vaid verstapostiks, mis suunab su elu teisele rajale. Paremale rajale. Ole paindlik ja märka enda ümber toimuvaid muutusi, mis sunnivad sind arenema.

12. Usu endasse. Tea oma südames, et su sisemine tugevus on sitkem kui väljakutsed, millega silmitsi seisad. Keegi teine ei saa seda sinu eest teha.

13. Usu enda unistustesse. See, kelleks sa ükskord saada tahad, on sinus juba olemas. Sinu unistused on reaalsed. Need ei ela minevikus, vaid olevikus. Kui jääd endale kindlaks ja teed, mida vaja, siis astud nende täitumisele järjest lähemale.

14. Ära karda. Sa võid teha oma eluga just seda, mida sa soovid, kuid esiteks ei tohi sa karta. Me kõik peame alustama iseendast. Võta need rasked otsused vastu ja hakka tegutsema. Eemalda oma elust kõik see, mis rikub su heaolu ja lisa oma ellu seda, mis teeb sind rõõmsaks.

15. Ole valmis selleks, mida elu pakub. Ära lase minevikul enda elu dikteerida. Ära kahetse midagi. Ära vaata tagasi. Hinda seda, mis sul on, ja liigu edasi. Sa ei tea, mis sind ootab, kuid see teebki teekonna põnevamaks ning muudab elu elamisväärseks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles