Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Järgi neid nippe ja mahud peagi oma kitsaks jäänud teksadesse

Copy
Foto: Shutterstock

Kui sa aeg-ajalt näpid kurvalt oma lemmikteksasid, mis enam jalga ei lähe ja mõtled, kas seda enam kunagi juhtub, siis… Üks väga hea variant on need teksad lihtsalt ära anda ja sellega rohkem mitte oma pead vaevata. Ent kui sa tunned, et see on päriselt sinu soov, mitte ühiskondlik surve, siis allpool jagavad näpunäiteid tiktokkerid, kes on selle teekonna läbi teinud.

Esmalt tuleb öelda, et ohutu ja tervislik kaalulangus on pool kuni üks kilo nädalas ning 3,5 kuni 4,5 kilo kuus. Kui kellelgi on palju kaalust alla võtta, võib seda olla ka pisut rohkem, kuid üldiselt tasub sellest kinni pidada, et kaalukaotus oleks pikaajaline ning ei tuleks peamiselt vee ja lihaste arvelt.

Teiseks on oluline märkida, et kaalulangus on individuaalne. Ühele inimesele sobiv meetod ei pruugi seda olla teisele.

Kuhja taldrikule värskeid köögivilju

@kickweightwithkeisha ♬ Step 1 - SleazyWorld Go & Offset

Tiktoki kasutaja Kick Weight With Keisha rõhutab, kui oluline on igal toidukorral süüa rohkesti valku ja värskeid köögivilju. Tema kaotas kuue kuuga peaaegu 40 kilo ja vöökohalt kadus 35 cm. Kui süüa köögivilju enne ülejäänud söögikorda, vähendab see ka märgatavalt nälga ja jätab vähem ruumi raskemale toidule.

Ära unusta tervislikke rasvu

Tervislikud rasvad on kasulikud lisandid olenemata sellest, kas soovid väiksemasse rõivanumbrisse pugeda või lihtsalt tervislikke toitumisharjumusi juurutada. Lisaks kasulikele ainetele vähendavad need ka näljatunnet, nii et sa sööd lõpuks vähem.

Vaja on kaloridefitsiiti

@kaitlynbr0ck Here you go :)) comment if you want more info ill message you!! #weightloss #ReTokforNature #fyp ♬ original sound - Kaitlyn | Fitness+Lifestyle

Tiktokker Kaitlyn kandis enne suurust XL ja nüüd suurust XS/S. Tema jaoks on olnud edu võti kaloridefitsiit. Uuringute järgi tähendab madala kalorsusega dieet 1000–1500 kalorit päevas – nii on kindlustatud 500–700 kalori puudujääk. Tegelikult on kaloridefitsiit pikaajalise edu jaoks kõige olulisem.

Ära piira end liiga karmilt

@chloedenny_ This is how I dropped 2 jeans sizes safely and enjoyed the process 🙌🏼 #fyp #foryou #weightloss #weightlossjourney ♬ Renee - SALES

Tiktokker Chloe Denny paljastas, et kannab nüüd kaks numbrit väiksemat rõivasuurust ja nautis seejuures protsessi. «Ära jäta end kunagi maitsvatest toitudest ilma,» ütles ta.

End ei tohiks lemmiktoitudest kindlasti ilma jätta. Sageli teevad nii just need inimesed, kes seavad endale kõige kõrgemaid eesmärke, kuid enamasti annab see tagasilöögi, nii et lõpuks nad liialdavad toitudega, mida püüdsid vältida.

Keskendu aeglasele ja ühtlasele kardiole

Chloe soovitas ka lisada kardiot oma trennirutiini, näiteks tema käib kaks korda nädalas jooksmas. Kes tasa sõuab, see kaugele jõuab. Jah, kõrge intensiivsusega trenn on suurepärane, kuid see võib viia ka ebaõnnestumiseni. Tee mõnel päeval intensiivsemat ja mõnel päeval aeglasemat kardiotreeningut. Tihti ei jagu inimestel energiat intensiivse trenni jaoks, küll aga kiireks jalutuskäiguks või aeglaseks sörgiks, mis on kindlasti palju parem, kui täielikult trennist loobuda, kirjutab eatthis.

Tagasi üles