Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

KASULIK NÕUANNE Hollywoodi staaride treener teab, kuidas keha ideaalvormi viia

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Personaaltreener Senada Greca, kes on töötanud kuulsustega, nagu Kim Kardashian ja Miranda Kerr, jagab olulist nõuannet saavutamaks keha nagu Hollywoodi staaridel. 

Jay Shetty taskuhäälingus «On Purpose» jagab treener erinevaid viise tervislike harjumuste kujundamiseks. Lisaks annab ta nõu nendele, kes ei ole kindlad, kuidas täpsemalt treeninguga alustada. «Ma ütlen alati, et alusta väikselt. Üks samm korraga.»

Fitnessguru ütleb, et asi ei ole motivatsioonis, vaid harjumuste kujundamises. «Alusta 20 minutiga, 5 minutiga või isegi 1 minutiga ja loo sellest harjumus.» Ta lisab, et rutiin on samuti tähtis, soovitades iga päev sarnasel kellaajal trenni teha ja selleks eelneval õhtul valmistuda. «Kui tead, et oled jõusaali minemas, siis pane trenniriided eelmisel õhtul valmis ja nähtavasse kohta.» Senada ütleb, et teab inimesi, kes trenniriietega isegi magama lähevad, sest see aitab neil kergemini lubadusest kinni pidada.

Kuigi viis minutit tundub ääretult lühike aeg, siis Senada sõnul piisab isegi sellest, et luua kindel harjumus. Tema ei näe trenni tegemist kui sprinti, vaid elukestvat maratoni. «Esimesel nädalal viis minutit päevas, teisel nädalal 10 minutit ja niiviisi algabki vundamendi ehitamine.» Treener soovitab alustada lihtsate harjutustega, nagu näiteks jalutuskäik või jooksulindil jooksmine, peale mida võib teha mõned kükid või jõutõsted. 

Kel pole võimalik jõusaali minna, saavad lihtsamaid harjutusi ka kodus teha. «Ma tõesti usun, et isegi kodus leiduvaid esemeid või mööblit saab kasutada trenni tegemisel.» 

Tagasi üles