Kui uinumine võtab aega rohkem kui 20 minutit, siis proovi neid nippe

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Aeg-ajalt on kõigil raske magama jääda. Kui kaua on normaalne voodis und oodata ja kuidas uinumist kiirendada?

Kui kaua tegelikult kulub aega magama jäämiseks?

Neuroteadlase Kristen Willeumieri sõnul läheb enamikul inimestest keskmiselt viis kuni 20 minutit, et uinuda. Kui nii juhtub, siis see on märk sellest, et su keha oli valmis puhkama. Rahvusvahelise une sihtasutuse järgi tähendab hea unekvaliteet, et magama jäädakse umbes poole tunni jooksul, ärgatakse maksimaalselt ühe korra öösel üles ja ka siis õnnestub 20 minuti jooksul uuesti uinuda.

Mida teha, kui poole tunni jooksul pole tahtnud uni tulla?

Anna endale piisavalt aega, et rahuneda

Anna endale vähemalt tunnike või isegi rohkem aega, et unele häälestuda. Pane elektroonilised seadmed ära ning tee midagi lõõgastavat, näiteks loe või mediteeri. Samuti mahenda valgust ja tuuluta magamistuba.

Loe ka: Kuidas varahommikuti maast lahti saada?

Pea päevikut

Isegi kui tunned, et päeviku pidamine pole sinu jaoks, siis uuringud kinnitavad, et kui enne magama minekut võtta paar minutit, et panna kirja järgmise päeva tegevused, tuleb uni kiiremini. Mida täpsema nimekirja uuringus osalejad tegid, seda kiiremini nad magama jäid.

Ära söö või joo teatud asju enne magama heitmist

Väldi suuri söögikordi, alkoholi ja muidugi kofeiini, kirjutab mindbodygreen.

Loe ka: 6 veidrat trikki, mille abil end magama petta

Ole järjekindel

Mine igal õhtul samal ajal magama ja ärka samal ajal. Mida regulaarsem on su uni, seda paremini on ööpäevane rütm reguleeritud. Hästi reguleeritud rütm viib omakorda selleni, et uinud kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles