KÕNNI NAGU KUNINGANNA Elizabethi kroonimisel kantud kingad tulid uues kuues tagasi

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Kuninganna Elizabethi kroonimine aastal 1953
Kuninganna Elizabethi kroonimine aastal 1953 Foto: Royalty/©1999 Credit:Topham Picturepoint/Scanpix

Kuninganna Elizabeth II stiil on alati olnud klassikaline, ka oma nooruses. Vaadakem kasvõi tema kroonimisel kantud riietust, mille juurde kuulusid üllatavalt luksuslikud kingad.

Elizabeth krooniti kuningannaks 2. juunil 1953 Westminster Abbeys. Ta oli sel hetkel vaid 27-aastane. Seljas kandis ta kulla ja hõbedaga kaunistatud valgest satiinist kleiti, mille oli disaininud Norman Hartnell. Komplekti tegi täiuslikuks lilla siidrüü hermeliinäärega.

Punkti panid riietusele kingad. Need olid spetsiaalselt tulevase kuninganna jaoks disainitud ja kingade autor oli Roger Vivier, kes need koostöös Briti kingameistrite Delman Ltd-ga valmistas. Riietust hoiti aga kuni kroonimispäevani saladuses.

Kingad olid tehtud kuldsest nahast ning kontsad olid kaunistatud rubiinidega. Vivier sai inspiratsiooni Prantsusmaa Chartres’ katedraalist, millel on imelised roosaknad.

Kuigi prantsuse disaineri valimine võib tunduda imeliku valikuna, jälgis Elizabeth tegelikult perekondlikku traditsiooni. Ka tema ema kandis Vivier’ disainitud kingi 1937. aastal kuningas George’i kroonimispäeval.

Vivier Queen Sandal
Vivier Queen Sandal Foto: Roger Vivier

Hello! annab teada, et nüüd on võimalik kõigil sama kauneid kingakesi kanda, kuid muidugi pole see mingi odav lõbu. Tänu loomingulise juhi Gherardo Felloni tööle tulid nüüd uuendatud Roger Vivier’ stiletod müügile umbes 1600 euroga, kuid vaevalt oli jõudnud Vogue sellest kirjutada, kui kuninglikku ajalugu kandvad kingad olidki läbi müüdud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles