Kuidas rääkida partneriga ebamugavatel teemadel?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keegi pole täiuslik. Isegi unistuste printsil, kui teda üldse eksisteeribki, on omad vead ja nõrkused. Neid tuleb teatud punktini aktsepteerida, mis aga ei tähenda seda, et sinu partner sulle pidevalt pettumust valmistada võiks. Häirivatest asjadest tuleb varem või hiljem rääkida.

Rääkimata asju ei tohi enda sisse koguda. Gofeminin.de annab suhteeksperdi Jules Filselli abil nõu, kuidas parnteriga ebamugavatel teemadel konstruktiivselt rääkida.

Ta ei helista kunagi

Naistele meeldib suhelda ja nad haaravad tihti telefoni järele, et pere, sõbrannade või kallimaga uudiseid vahetada. Naised tahavad neid puudutavatest sündmustest telefonis rääkida, mitte nappi sõnumit või e-maili kirjutada.

Seda enam häirib naisterahvast see, kui tema teine pool meelsamini kiireid messe saadab, selle asemel, et telefonis rääkida. Tekib mõte, kas partner ei taha naisega rääkida või on tal lihtsalt teistsugused vajadused. Mida teha?

Ära ütle: «Miks sa mulle ei helista?» See kõlab etteheitvalt ja süüdistavalt ning mees tunneb, et ta ei tahagi üldse helistada.

Ütle: «Mulle meeldib su häält kuulda.» See lause kõlab leebelt ja armsalt ning paitab kallima ego. Kui ta viimaks helistab, räägi talle sellest, kuidas teda igatsed ja kui hea meel sul kõne üle on.

Ta jääb alati hiljaks

Vahet ei ole, kas su kallim jõuab liiga hilja restorani, kinno või su ema sünnipäevale. Tal lihtsalt ei õnnestu kunagi õigel ajal vajalikus kohas olla. Muidugi on tal alati mõni vabandus varnast võtta, näiteks koosolek venis pikale või liiklus oli seiskunud. Sul on kõrini tema vabandustest? Kas ebatäpsus näitab, et ta ei hooli ega pea sinust lugu?

Ära ütle: «Ma ei suuda seda uskuda, et sa tegid seda jälle! See on absoluutne häbematus!» Kui mees jääb vahel harva hiljaks, ära tee sellest nii suurt numbrit. Korduva hilinemise korral on sul tuline õigus vihane olla, aga moraalilugemine kasu ei too.

Ütle: «Ma olen tähele pannud, et sa jääd sageli hiljaks. Kuidas me seda muuta saaksime?» Sellega näitad, et ka sina oled valmis probleemile lahendust leidma. Su kallimal ei ole tunnet, et ta üle kohut mõistetakse ja ta on valmis muudatusteks. Lõpuks ei taandu asi tema ebatäpsusele ega hajameelsusele, vaid sellele, et suhtes tuleks koos raskusi ületada.

Tema sõbrad on alati tähtsamad

Kui kaks inimest otsustavad suhte luua, tuleb tihti mööndusi teha. Enam ei ole võimalik vallalise kombel mööda pubisid ja baare kolistada. Meestele võib see olla iseäranis raske, et sobitada «meesteõhtud» igapäevaellu. Naine võib aga tajuda, et mees veedab pigem oma sõpradega aega kui kallimaga.

Ära ütle: «Ma ootan, et sa vähemalt kolmel õhtul nädalas minuga koos oleks.» Siinkohal tasuks jällegi meelde tuletada, et reeglite, nõudmiste ja noomituste tegemine on vale taktika. Mees tunneb end veel rohkem lõksus olevat ja võitleb tulisemalt oma vabaduse eest. Tõele näkku vaadates ei saa inimest sundida kellegagi koos olema.

Ütle: «See on lahe, et sul on head ja toredad sõbrad. Sellegipoolest arvan ma, et oleks tore, kui me sel nädalal midagi koos ette võtame. Mida sa arvad?» Nii annad sa ka talle sõnaõigust ja jätad talle mulje, et meespool kontrollib olukorda.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles