Reisimine lisab nooruslikkust ja seksikust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Turismireisid teevad inimesi väidetavalt arukamaks ja atraktiivsemaks. Samuti pidavat rändamine noorendavalt mõjuma ja tööl produktiivsust tõstma.

Seisukohad pärinevad uuringust, milles kaasa löönud teadlase David Eaglemani sõnul aitab reisimine end nooremana tunda, vahendas geniusbeauty.com.

Täiskasvanutele tundub aeg «kokkusurutumana» kui lastele. Eagleman selgitas, et tundmatute paikade – mida eksootilisemad, seda parem – külastamise läbi hakatakse maailma nägema läbi lapse silmade. Reisi pikkus ei olevat sealjuures oluline – piisab, kui veeta sihtpunktis nädal või kaks.

Lisaks sellele, et üle piiri reisimine avardab maailmapilti, on see ka hariv ja arendab loomingulisust. Sellele aitavad kaasa reisi planeerimine ja uues keskkonnas võimalikeks ettetulevateks olukordadeks valmistumine.

Ameerika sotsiaalpsühholoog William Madduxi väitel saavad välismaal elavad inimesed sageli loominguliselt võimekamaks. Samas oleneb see siiski turistist – vaevalt neis varjatud talent esile tuleb, kui igas välisriigis käies siseruumides püsitakse ja telerit vaadatakse.

Reisimine pidavat ka seksikust lisama. Rännakult naastakse pruuni jumega ning ka põnevate reisilugudega. Portaali ItsJustLunch kohaselt on reisimine ja hobid peamisteks teemadeks, mis esimesel kohtingul jutuks võetakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles