Terapeut avaldab: 4 märki, et sa armastad iseend ja oled suhteks küps

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Sa oled ilmselt kuulnud tõde: ei ole võimalik olla armastatud, kui sa ei armasta iseennast. Seda fraasi kasutatakse küll liiga palju ning tegelikult ei olegi võimalik iga aspekti endast armastada, on sel siiski tõepõhi all.

Elite Daily rääkis suhtespetsialist Clarissa Silvaga, et teada saada, millised on need märgid, et sa oled suhteks valmis ning kuidas leida tee enesearmastuseni.

Sa oled aus iseendaga selles osas, mida sa tahad

Kui sa tead selgelt, mida suhtelt ootad - nii enda kui ka teise inimese rolli selles - oled juba palju lähemal sellise suhte leidmisele. Tuleb mõista, et enesearmastus on enda ihade ja soovide aktsepteerimine ja austamine.

Sa vastutad oma vigade eest

See ei tähenda, et sa pead oma vigadest täiesti lahti saama, aga kui sa alustad suhet ja juba tead, et võid olla üsna kangekaelne, on see oluline teadmine. Nii oskad sa aktiivsemalt panustada, kui on vaja näiteks minna kompromissile.

Sa võtad enda jaoks aega

Inimesed kipuvad suhtesse minnes end sageli ära kaotama. On tähtis teada, et sul on armastatud hobisid ja sa ei ole valmis neist kallima pärast loobuma. Kui sa juba võtad teadlikult oma elus aega endale, sõpradele ja hobidele, näitab see, et sa oled küps end jagama.

Sa oled oma minevikuga leppinud

Enamikul inimestel on «pagas», millega nad suhtesse tulevad. Seda ei tasu häbeneda - minevik on see, mis on sinust vorminud tänase enda. Minevikuga leppimine on märk küpsusest ja sellest, et sa oled valmis edasi liikuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles