Viis põhjust, miks rühmas treenimine on parem kui üksi (1)

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wenn Ltd / Vidapress

Trenni tegemisel on lugematuid kasutegureid, kuid paljud eelistavad käia, kas üksi jooksmas või jõusaalis. Kuid tegelikult on teistega koos trennis käimisel palju rohkem plusse, kui on seda üksi tehes.

Mõned põhjused, miks eelistada hoopis rühmatreeninguid.

  1. See vähendab stressitaset. Uuringute järgi on rühmatreeningul käivad inimesed madalama stressitasemega kui need, kes üksi treenivad, kirjutab Bustle.
  2. See tõstab elukvaliteeti. Sama uuring näitas ka, et need kes harrastavad ühiseid sportimisvõimalusi, olid oma elukvaliteediga rohkem rahul kui üksi treenijad.
  3. See parandab sotsiaalseid oskusi. Kuna koos trenni tehes tuleb paratamatult ette suhtlemist, siis ei lähe ka see oskus rooste. Pealegi on võimalus, et trenni tegemisega paralleelselt tutvud uute inimestega ja avardad oma silmaringi.
  4. Muutud enesekindlamaks. Jõusaalis üksi rassides ei saa sa tagasisidet ega innustust. Rühmades on aga alati nii algajad kui ka kogenumad, kes saavad omakorda õpetada, aidata ja innustada.
  5. Tõstab tahtejõudu. Kui teed trenni kellegagi koos, siis tekib võistlusmoment ja sa ületad ennast rohkem kui üksi pingutades. Uuring paljastas, et koos treenides ületasid inimesed ennast isegi kuni 87 protsenti. 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles