Kaheksa asja, mida teha enne ja pärast trenni, et saada paremaid tulemusi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tunniajane trenn moodustab ainult neli protsenti sinu päevast. Mida teha enne ja pärast treeningut, et tagada maksimaalne efektiivsus, kalorikulu ja hädavajalik taastumine?

Enne treeningut

  1. Maga piisavalt. Hea uni annab sulle järgmiseks päevaks energiat ja hoiab söögiisu kontrolli all. Mitte keegi ei tohiks trenni teha, kui ei ole öösel maganud vähemalt seitse kuni kaheksa tundi, vahendab Huffington Post. Sellel ajal lihased puhkavad ja keha taastub.

  2. Joo vett. Trenniga higistab keha palju rohkem vett välja kui tavaliselt. Joo päeva jooksul piisavalt vett ja kui su uriin on tumedat tooni, siis su keha kannatab vedeliku puuduse käes.

  3. Söö vahepalasid. Kui sa tunned enne trenni, et su keha vajab natukene kütust, siis söö midagi. Kui sa ei tunne nälga, siis sa ei pea midagi ilmtingimata alla suruma. Trenni jaoks ei ole hea liiga täis ega liiga tühi kõht.

  4. Proovi kanda punast. On tõestatud, et punase kandmine tõstab enesekindlust ja annab jõudu. Kui sa tunned, et oled väsinud, siis pane selga midagi punast ja tee üks korralik trenn.

  5. Tee soojendust. See on väga oluline, sest soojendus teeb lihased soojaks, valmistab su keha treeninguks ette ja aitab vältida vigastusi.

Pärast treeningut

  1. Venita. Jahtumisel läheb su keha tagasi puhkerežiimile. Selleks, et vähendada lihaspingeid ja -valu peab pärast igat trenni venitama.

  2. Anna oma kehale vajalikke toitaineid. 30 kuni 45 minutit pärast trenni on keha näljas süsivesikute ja valgu järele. Kui sa kohe pärast trenni ei taha suurt sööki süüa, siis haara mõni tervislik vahepala. Kui sa venitad söögiga liiga kaua, siis nälg võib minna nii suureks, et sa ei tee enam tervislikke valikuid.

  3. Mine jahutava duši alla. Külm dušš alandab trennijärgset paistetust ja aitab kaasa kiiremale taastumisele. Mida on meil sportlastelt õppida? Nad keskenduvad puhkusele ja taastumisele. Nii et järgmine kord, keera oma dušš külmemaks, see aitab sul kiiremini taastuda.

Treening on elustiil ja see ei alga ega lõppe jõusaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles