«Stiilipäevik» pani endise modelli taas särama

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria enne stiilimuutust.
Maria enne stiilimuutust. Foto: TV3

11. novembri TV3 saates «Stiilipäevik» soovis stilisti nõu saada üksikemast endine modell Maria. Ženja Fokini ülesandeks sai noorele naisele anda tagasi enesekindlus ja lisada julgust.

Fokini kaassaatejuht Anu Saagim leidis endise modelli panipaigast mitmeid pidulikke riideid, mida noor naine igapäevaselt aga ei kandvat.

Modellitööst «pensionile» läinud ja edasi agentuuris töötav Maria eelistab tööl käia mugavas riietuses: teksad, lohvakas kudum ja madala tallaga saapad.

Saagimi hinnangul oli tegemist pisut kurva noore naisega, kes vajab muutust. Juhuslikud kaubanduskeskuse külastajad leidsid, et naise välimusse oleks vaja juurde värvi ja midagi särtsakamat.

Jagame saates antud stiilinõu:

Mustrid. Sel sügistalvisel hooajal on Ženja Fokini sõnul hästi aktuaalne mustriteema, nii soovitas ta kampsuneid suurte lumehelvete või põtradega, üht sellist punast ja põtradega lühikesevarrukalist kudumit ka Mariale selga passides. Selliseid mustrilisi kudumeid soovitas stilist kombineerida igapäevaste ja asiste pükstega – saates andsid tooni läikega mustad püksid.

Pin-up kleidike. Endisele modellile hästi istuvale naiselikule kleidikesele sobitas stilist juurde nii neutraalsemas toonis pontšostiilis kudumit kui ka ametlikuma lõikega mustvalgete horisontaaltriipudega jakki. Kleidi juurde soovitas Fokin ka rippuvaid suuri kõrvarõngaid. Kõige peale prooviti tepitud mantleid.

Triibud. Horisontaalsed triibud annavad kogu kehale ja üldpildile liikuvust ja vormi – seda on hea teada saleda keha puhul.

Puhvvarrukate ja kaunistusega tagi. Silma hakkas Fokinile ka mitte liiga tugeva aktsendiga puhvis varrukatega välja tikitud kuldse õlaosaga tagi. Sellise silmapaistva tagi puhul soovitas ta vastukaaluks kanda tagasihoidlikumaid teksaseid, nt vanu Humanast leitud teksasid või halle, hiirekarva teksapükse.

Kingad. Kuna Marial on suhteliselt suur jalanumber ning sihvakas ja pikk jalg, siis ei saanud talle Fokini hinnangul «pilvelõhkujaid» valida. Ta soovitas hoopis madalaid meestekingalõikelisi, läikivaid, soliidseid vanaaegse moega kingi, mida sobitada nii viigipükste kui ka miniseelikuga – puhas ja maitsekas komplekt.

Saapad. Saabaste puhul soovitas Ženja Fokin Maria pikki jalgu silmas pidades volüümikamat või voolujoonelisemat liistuosa. Lisaks ei saanud Fokin jätta möödumata kõrgmoe lavadel esitletud Chaneli tüüpi karvase dekoratsiooniga lumeinimese saabastest, millel konkreetsel juhul andsid ilmet õmblused ja kuldne pannal.

Pesu. Kuna kehalt on Maria väike ja kõhn naisterahvas, siis pidas Fokin vajalikuks pesuga talle volüümi ja lopsakust juurde anda, soovitades pitsiga romantikalainel push-up rinnahoidjat.

Ehted on väga Fokini sõnul väga olulised välimuse lõppviimistluse juures. Lilletemaatika on ajatu. Massiivsed ja suured ehted päästavad õhtu, andes klassikalisele mustal kleidikesele juurde pidulikkust ning väsinud ilmele oma aktsendiga värskust.

Kosmeetik Reet Valdek tegi püstolaugustajaga saate muutujale kõrvaaugud.

Juuksed. Juuste osas oli suurimaks muutuseks Maria pikkade juuste mahalõikamine. Kahe patsina maha lõigatud juuksed annetas saate muutuja ühele abivajajale, kellele tehakse neist parukas. Lühik juus värviti eestlaslikust kartulikoore blondidest julgeks tumelillaks.

Meik. Jumestaja Loore Härmat lubas muutujale teha tõelise suitsusilma, huule jääta hästi heledaks, isegi jäiseks, et anda kogu efekt silmadele.


Nii sõbrad kui kaubanduskeskuse külastajad leidsid, et uus Maria nägi välja väga efektne, soliidne ja kaunis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles