Testi end: kas oled füüsiliselt paremas vormis, kui arvad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sa jälgid Facebookis ja Instagramis oma lemmiksportlaste tegemisi; kuuled pidevalt, kuidas sõbrad käivad erinevatel jooksuvõistlustel; näed jõusaalis inimesi, kes on oma keha hoolikalt treeninud juba aastaid. Millegipärast mõjuvad kõik need asjad sulle rusuvalt ja sa oled loobunud mõttest, et kunagi on ka sinu keha ilusti vormis.

Treenid piisavalt, vanad teksased mahuvad sulle kenasti jalga, sul on piisavalt enesekontrolli, et šokolaadist loobuda, aga kas sa oled füüsiliselt nii heas vormis, kui arvad? Kas jõutrenn ja intensiivne kardiotrenn on ainsad moodused, kuidas oma füüsilist vormi hinnata, küsib healthmeup.com.

Hea uudis on see, et väikesed igapäevased tegevused võivad reeta, kui tugevad ja kui heas vormis me tegelikult oleme. Trenni tegemine ja hea vormi hoidmine on olulised, et vähendada südamehaiguste ja diabeedi riski, aga kõik inimesed pole võimelised jõusaalis raskusi tõstma või maratoni jooksma.

Loe järgmisi küsimusi ja kui vastad kõigile jaatavalt, siis oled ilmselt paremas füüsilises vormis, kui oled siiani arvanud.

1. Kas oled võimeline kandma täis toidupoekotti või rasket töökohvrit ilma ebamugavust tundmata? 

Sulle tundub, et jõusaalis raskuste tõstmine nõuab liiga suurt pingutust, ometi tassid igal õhtul poest koju suure kotitäie toidukraami. Jõutrenniks võib vabalt pidada seda, kui seisad ühistranspordis poekotid käes või kui pead poekotte mitme korruse võrra trepist üles tassima. Samuti võib trenniks pidada seda, kui kannad pidevalt last süles. Kui suudad igapäevaseid asju tõsta ilma lihasvalu või seljavalu tundmata, siis oled füüsiliselt tugevam, kui oled siiani arvanud.

2. Kas suudad ühistranspordis seista ilma, et peaksid raskuskeset muutma?

Kui suudad seista järjekorras või ühistranspordis ilma alaseljas valu tundmata või pidevalt ühelt jalalt teisele toetumata, siis oled heas vormis.

3. Kas suudad autosse istuda ja autost väljuda ilma põlvedes või seljas valu tundmata?

Autosse istumiseks ja autost väljumiseks peame kummardama ja jalgu kõverdama. Vanemaks saades on seda lihtsat liigutust raskem teha ilma, et põlved või selg oleks valus. Kui sa suudad päevas mitu korda autosse istuda ja sealt väljuda ilma valu tundmata, siis on su alakehas piisavalt jõudu.

4. Kas suudad poes käia ilma puhkepausi tegemata?

Kui oled võimeline kaubanduskeskuses või poodides mitu tundi ringi kõndima ilma, et vajaksid vahepeal puhkepausi, siis see näitab su vastupidavust. Vastupidavust näitab ka raske ostukäru lükkamine või raskete poekottide tõstmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles