Tüüpilised vead, mida pärast trenni tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga treener võib kinnitada, et päris töö hakkab lihastes pihta pärast treeningut, taastumise ajal. Väga oluline on ka pärast trenni õigesti tegutseda.

Kõige paremaid tulemusi näed siis, kui toimid pärast treeningut õigesti. Shine tegi ülevaate peamistest trennijärgsetest vigadest, mis suure vaeva nullivad.

  • Sa ei lase kehal rahuneda. Pärast füüsilist pingutust peab andma kehale võimaluse maha jahtuda, et südamelöögisagedus ja vererõhk taastuksid normaalsele tasemele. Vastasel juhul on suur oht saada vigastusi. Soovitatav on pärast kõva trenni teha mõni kergem aeroobne harjutus või kas või pisut kõndida.
  • Sa unustad venitada. Kui venitad, siis on sul järgmisel ja ülejärgmisel päeval oluliselt vähem valus kui siis, mil jätad venitamata. Mida parem sul olla on, seda suurema tõenäosusega tahad varsti jälle trenni teha.
  • Sa ei söö midagi pärast trenni. Õige toit aitab lihastel pärast trenni kiiremini taastuda. Kõige parem on see, kui sööd treeningjärgselt nii valke kui süsivesikuid (näiteks Kreeka jogurtit mustikate või pähklitega).
  • Sa ei vaheta riideid ära. Treeningriided võivad olla väga mugavad, aga need tuleb pärast trenni kohe seljast võtta. Higised riided hoiavad niiskust kinni ja see on hea pinnas seentele.
  • Sa kostitad end tähistamiseks napsuga. Vabandage väga, aga alkohoolne jook ei kuulu trennijärgsete snäkkide hulka. Alkoholi joomine kohe pärast trenni aeglustab lihaste taastumisprotsessi, viib kehast vedelikku välja ja tõstab trombide tekkeriski. Pärast trenni joo vähemalt poole tunni jooksul ainult vett. Baari mine hiljem.
  • Sa väldid pesemist. Kõik teavad, et higisena pole teiste seltsis hea olla, kuid pesemiseks on veel üks oluline põhjus: higi abil hakkavad bakterid nahal paljunema. See võib põhjustada lööbeid.
  • Sa magad liiga vähe. Pärast rasket treeningut on korralik uni eriti oluline. Alles sügava une ajal saab keha korralikult taastuda ja kasvatada tugevaid lihaseid.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles