Kuus nippi treeningmotivatsiooni suurendamiseks, mida sa varem ei teadnud

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimestele meeldib trennitegemist alatasa homse peale lükata. Levinud nipid motivatsiooni suurendamiseks on trennikaaslase leidmine ja sihtide püstitamine. Kuid on ka teisi tõhusaid, kuid vähemtuntud meetodeid, kuidas ennast sportima innustada.

Huffingtonpost.com toob välja kuus vähemlevinud nõuannet treeningmotivatsiooni suurendamiseks:

  • Meenuta head trennikogemust

Värske uurimuse järgi saab innustuse leidmiseks kasutada mälu. Inimestel, kellel paluti uuringu käigus kirjeldada sportimisega seotud positiivset mälestust, tekkis suurem motivatsioon trenni tegemiseks ja harrastasid seda peale meenutamist rohkem. Tuleta näiteks meelde oma isiklikke saavutusi või vaata pilte sõpradega matkamisest.

  • Võta treeningut mänguliselt

Erinevate spordimängude mängimist seostatakse võistlustunde ja lõbuga ning inimene tahab seda hea meelega teha. Trenni tegemise põhjused on tavaliselt aga välised, näiteks kaalu langetamine või stressiga toimetulek. Positiivsed emotsioonid ja sisemised põhjused motiveerivad inimesi rohkem sporti harrastama, seega tasub trenni rohkem mänguna võtta. Mängi näiteks võimalusel sõpradega sportmänge.

  • Ära tee jõusaalis trenni kõige paremas vormis inimese kõrval 

Uuringu kohaselt mõjutavad jõusaalis viibivad inimesed sinu treeningu kvaliteeti. Kui sa teed trenni tippsportlase kõrval, võib sul tekkida alaväärsustunne oma keha pärast ja sa lõpetad treeningu kiiremini.

  • Ära motiveeri ennast hirmuga

Paljud innustavad ennast trenni tegema kartes koledaid sangasid või rasvunud kõhtu. Kuid tegelikkuses on selle mõju vastupidine. Inimesed, kelle eesmärk on sportides saavutada pelgalt atraktiivne välimus, ei ole sisemiselt motiveeritud ning treeningust saadud nauding on väiksem.

  • Kohanda oma treeningut endale sobivaks

Inimesed, kes kujundavad oma treeningplaani ise, teevad suurema heameelega trenni kui need, kes järgivad kellegi teise koostatud kava. Seega ei maksa alati kohusetundest järgida spetsiaalseid treeningprogramme, vaid ole loominguline ning muuda trenn endale meeldivaks. Enda koostatud kavaga võid sa sportimist palju rohkem nautida.

  • Ära pea ennast laisaks

Mõtle endast kui tervislikust ja sportlikust inimesest. Inimese mõtted ja nägemus endast peegelduvad enamasti ka tema olemuses. Kui sa pead ennast vaevatud ja stressi all kannatavaks inimeseks, ei leia sa motivatsiooni ega aega treeninguks. Sisenda endale sportlikut eluviisi ning see võibki sulle külge hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles