Soovitused, kuidas tööl toitumist tervislikuna hoida

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea ja halb toit?
Hea ja halb toit? Foto: SCANPIX

Kontoris töötades võib regulaarne ja tervislik söömine parajaks peavaluks osutuda. Enamasti satuvad kätte kalorirohked ebatervislikud snäkid või jääb lõuna sootuks vahele.

Glamour jagas soovitusi, kuidas ka töö juures toitumist mitte käest lasta.

Ära unusta hommikusööki!
Hommikusöögi tähtsusest on nii palju räägitud, et seda taaskord välja tuua on isegi veidi imelik, kuid tervisliku toitumise ja hea enesetunde seisukohast on see elementaarne. Kiudainete- ja valgurikas hommikueine annab päevaks suure laengu energiat ning tekitab täiskõhutunde pikemaks ajaks. Kuigi saiakesed ja muu ohtralt tühje süsivesikuid sisaldavad asjad maitsevad hästi, läheb kõht oluliselt kiiremini tühjaks.

Planeeri vahepalu
Väikeste suupistete söömine einete vahel on hea kui valid tervislikke vahepalu. Mõtle enne tööleminekut läbi, mida tervislikku sa vahepalana näksida võiksid. Töö juures puudub sul suure tõenäosusega võimalus iga soovi pärast poodi joosta või haarad ligidal asuvast putkast suvalise šokolaadi. Lisaks mõjub asjade ette planeerimine hästi ka rahakotile ning emotsiooniostud jäävad tegemata.

Lõunasöök on oluline
Lõunasöögi vahele jätmine ei ole tark mõte. Sinu aju ja keha vajavad regulaarset toitumist, et saada stabiilselt energiat. Isegi kui sul on väga kiire, katsu vältida kiirtoidu söömist, mis su enesetunde raskemaks ja uimasemaks teeb. Vaata, et sinu lõunasöök sisaldaks piisavas koguses valku, kiudaineid ja tervislikke rasvu.

Joo piisavalt
Mõnikord ajame me janu ja nälga omavahel segamini. Kui tunned, et kõht on tühi, joo vett või suhkruta jääteed. Kui tajud näljatunnet ka peale joomist, söö väike tervislik vahepala.

Liiguta
Tundide viisi ühes asendis istumine on tüütu ning muudab su keha kangeks. Selle asemel, et vahelduse mõttes kontori kööki näksima minna, mine hetkeks õue ja jaluta ümber maja. Või kui selleks võimalust pole, ära kasuta kolleegidega suhtlemiseks telefoni, vaid jaluta inimese juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles