Täiusliku treeningpartneri kõige paremad omadused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koos sõbraga sportimine on tore, sest see aitab säilitada motivatsiooni. Ka uuringud on näidanud, et treeningpartneri olemasolu seostub suurema füüsilise aktiivsusega.

Ometigi teavad kõik, et mitte iga sõber ei sobi treeningpartneriks, kirjutab psychologytoday.com. Millised on need omadused, mis teevad sõbrast selle, kes aitab sul treeningust kinni pidada ja kelle abil saavutad endale püstitatud eesmärgid?

Õige koht, õige aeg

Esiteks peavad kattuma teie päevaplaanid, et te ei hakkaks treeningut «vägisi» oma graafikusse suruma, mis tingib selle, et lõpuks te loobute ja peate teineteise seltsist ilma jääma. Mõnele meeldib trenni teha varahommikuti, mõnele hilja õhtul.

Täpsus

Vali endale partner, kes suhtub täpsusesse samuti nagu sina. Kui sinu jaoks tähendab kell seitse täpselt kell 7.00, aga sõbra arvates on see «midagi seitsme paiku», siis tuleb teil probleeme.

Treeningu eesmärgid

Tore on, kui teil on sarnased eesmärgid, näiteks: väiksem kehakaal, rohkem võhma, tugevam süda, parem painduvus vms. Mõnd eesmärki on võimalik sarnase treeninguga ka ühildada. Näiteks annab nii kaalukaotuseks kui vastupidavuse treenimiseks ühildada omavahel kardiotreening mõõduka jõutreeninguga.

Treeningu tase

Aktiivsel ja trenniga harjunud inimesel ei ole mõttekas võtta endale treeningpartneriks kedagi, kes on kordades väheaktiivsem ja pole ammu trenni teinud. Vähemtreenitul kaob kiiresti motivatsioon ja rohkem treenitule tekitab see omakorda masendust. Väike erinevus võib aga kasu tuua mõlemale.

Vastastikune tugi

Ole moraalse toe jagamisel lahke, aga pane tähele, et see oleks vastastikune. Üks inimene ei peaks teist kurnama, vajades liigset julgustamist ja kaasaelamist. Kui pead kogu aeg teist tagant utsitama, väsid peagi ära.

Loobumise lepe

Leppige kindlasti omavahel kokku, millised on lubatud vabandused, et trenn vahele jätta. Kui üks teist ei loobu trennist isegi siis, kui peab haigele lapsele hoidja leidma ja teine loobub juba siis, kui soeng istub halvasti, siis tuleb teil kahtlemata probleeme.

Nõuannete jagamine

Enne treeningutega alustamist peaksite kokku leppima ka selles, kui palju te teineteisele «vajalikke» nõuandeid jagate. Mõni talub kriitikat palju halvemini kui teised, isegi kui tegemist on kasulike nõuannetega.

Partner ka armuelus

Kui valid treeningpartneriks oma elukaaslase, võib see tekitada mõningaid probleeme, millega sa varem arvestada ei osanud. Vali treeningparter pigem selle järgi, et tal on sinuga sarnased eesmärgid ja treeningaste, ning jäta kõrvale need, kellega oled emotsionaalselt seotud. Kui spordisõbraks saab keegi, keda näed nagunii väga tihti, siis jääb trenn ise tahaplaanile. Lihtne on trenn vahele jätta, kui olete tülis või kui teil oli selja taga raske tööpäev.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles