Kuidas valmistuda perepuhkuseks?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perega autoreisile
Perega autoreisile Foto: SCANPIX

Kahekümneselt on lihtne autosse istuda ja põrutada sõpradega maailma avastama. Aga kui arvestama peab ka perega, võib puhkuse planeerimine tunduda, kui planeeriks ekspeditsiooni Mount Everestile.

GalTime annab mõned nõuanded, kuidas perepuhkust planeerida.

Õigeaegne planeerimine
Veendu, et keegi käiks su kodu eest sinu äraolekul hoolitsemas. Olenevalt teie puhkuse pikkusest võib teil vaja olla, et keegi postkasti tühjendaks ja lilli kastaks või lemmikloomade eest hoolitseks.

Auto olgu töökorras
Lase auto enne reisile minekut üle vaadata. Õpi, kuidas tühja kummi vahetada ja tee kindlaks, et auto kasutusjuhend on kindlasti autos.

Muretse kaart
Võimalusel kasuta tehnoloogiat – sisesta oma teekond GPSi või prindi eelnevalt täpsed juhised välja. Igaks juhuks võta kaasa ka tavaline maanteede kaart. Tee peale jäävaid kohti tutvustavad flaierid annavad sulle infot nende asjade kohta, mida naishääl su GPSis ei ütle.

Näljased reisijad
Näljane reisija on tujukas reisija. Võta kaasa külmutuskarp, mille sisse panna snäkke ja vett. Pähklid, kuivatatud puuviljad, juust ja soolaküpsised on head teekaaslased. Võta kaasa ka nuga ja parajas koguses salvrätte.

Järgi maanteereegleid
Miski ei riku puhkust hullemini, kui kiiruse ületamise eest politseilt trahvi saamine. Veendu, et autokindlustus kehtiks. Kui lähete autost eemale, pange uksed lukku. Pane nähtavalt kohalt ära kõik asjad, mis võivad kellelgi kiusatust tekitada või võta need endaga kaasa. Kui tunned end rooli taga unisena, vahetage juhti või tehke puhkepaus.

Igavuse peletajad
Kuigi osad maakohad on väga ilusad, võivad pika teekonna jooksul teele sattuda ka igavamad paigad. Võta kaasa mänge, mida autos mängida saaks, audioraamatuid, CD-sid või filme.

Ole ootamatusteks valmis
Väikesed viperused võivad pika sõidu ebameeldivaks muuta. Võta autosse kaasa esmaabikarp, päevituskreem, prügikotte, telefonilaadija ja rull tualettpaberit. Mugavuse mõttes võib võtta ka patju ja tekke, kui need autosse mahuvad. Mõnikord võivad suurema seltskonna puhul elupäästjaks osutuda kõrvatropid või -klapid.

Naudi loodust
Tehke ilusas kohas peatus, jalutage mööda metsarada, lugege ajaloolisi teetähiseid, ostke külapoodidest jäätist, vähendage kiirust, kui teel on põtrade eest hoiatav silt. Organiseerimine ja etteplaneerimine aitab reisi sujuvamaks muuta, sest pea meeles – teekond on sama oluline kui sihtkoht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles