HEA TEADA Need harjutused leevendavad menopausi sümptomeid

Copy
Foto: Shutterstock

Trenn pikendab eluiga, parandab vaimset tervist ja ainevahetust, kuid sellest on abi ka menopausi sümptomite korral. Neuroteadlase Lisa Mosconi sõnul näitavad uuringud, et olenevalt treeningu tüübist saab eri sümptomeid reguleerida.

1. Kehatemperatuuri reguleerimiseks: kardio

Tuleb välja, et kardio leevendab kuumahoogusid ja öist higistamist. Sa võid joosta, rattaga sõita, kiirkõndi teha, treppidest kõndida jne. Variante on palju, kui soovid katsetada.

2. Meeleolu ja lihasmassi jaoks: jõutreening

Jõutrenn aktiveerib rakkude ainevahetust, säilitab lihasmassi, mõjub hästi luudele ja parandab meeleolu. «Mõned naised kogevad menopausi ajal viha ja ärrituvust, isegi raevu,» ütles Mosconi. «Tundub, et jõutreening aitab vähemalt mõnel naisel oma pingeid leevendada.» Lihasmassi kasvatamine on menopausis naistele eriti oluline, sest toetab ainevahetust. Kehv metaboolne tervis on seotud paljude terviseprobleemidega, millest üks on intensiivsemad menopausi sümptomid.

3. Stressi ja une jaoks: jooga ja pilates

Tasakaalu- ja painduvusharjutused vähendavad stressi ja aitavad magada. Nii et kui sa otsid rahustavat tegevust, mis hõlmab liikumist, siis kaalu näiteks joogat.

Sa ei pea valima ühte

Sa ei pea jääma ühe liikumisviisi juurde. Tegelikult võib treeningute kombineerimine parandada füüsilist ja vaimset heaolu, kõrvaldades samal ajal hulga menopausi sümptomeid. Muidugi pole see alati realistlik, et jõuaks kõiki eri trenne oma ajagraafikusse mahutada. Seetõttu on kasulik teada, millised harjutused just sind kõige paremini aitavad, lähtudes enda sümptomitest ja eesmärkidest, vahendab MindBodyGreen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles