Uuring: selle toidu söömine muudab mehed naistele vastupandamatuks

Copy
Foto: Shutterstock

Mehed, kes te olete Inglise hommikusöögi fännid – olete õnnega koos. Selle roa valmistamiseks on mitu võimalust, kuid enamasti koosneb see praemunadest, vorstikestest, tomatitest, ubadest ja seentest. Hiljutine uuring näitas aga, et Inglise hommikueine võib aidata meestel isegi kohtingule pääseda.

Montpellieri ülikooli teadlased võtsid 104 prantsuse meest ja naist ning pakkusid mõnele neist kõrge ja teistele madala glükeemilise tasemega hommikusööki. Samuti täitsid osalejad küsitluse oma tüüpiliste toitumisharjumuste kohta.

Heteroseksuaalsed osalejad hindasid seejärel vastassoost osalejate näo atraktiivsust fotode põhjal, mis tehti kaks tundi enne hommikusööki. Teadlane Claire Berticat ütles, et uuringus vaadeldi suguhormoonide ja rafineeritud süsivesikute vahelist seost.

Teadlased leidsid, et mehed, kes söövad peamiselt rasvadest ja valkudest koosnevat hommikusööki, olid naiste jaoks atraktiivsemad. Mehed, kes sõid hommikuti rafineerituid süsivesikuid – nagu sarvesaiad, vahvlid, pannkoogid, hommikuhelbed, muffinid ja muud taolist – olid naiste jaoks vähem atraktiivsed, vahendab Express.

«Kuigi rafineeritud süsivesikute mõju teatud hormoonidele on hästi dokumenteeritud, on vähem teada, et see võib mõjutada ka suguhormoone. Teatud tunnuseid, näiteks näo atraktiivsust, mõjutavad suguhormoonid. Seega oli väga ahvatlev võimalus avastada varem uurimata seos rafineeritud süsivesikute tarbimise ja atraktiivsuse vahel,» ütles Berticat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles