Kas tõbisena võib trenni teha? Vastus võib sind üllatada

Naine
Copy
Foto: shutterstock/NDAB Creativity

Inimesed jagunevad kahte kategooriasse: ühed on valmis iga väikseima põhjusega trenni vahele jätma, teised aga veavad end kohale ka siis, kui nina tilgub. Kas teadsid, et on olemas üks lihtne põhimõte, mis võimaldab sul koheselt otsustada, kas tõbisena tasub trenni minna või mitte? 

Kas nohu korral võib trenni teha või mitte?

Nagu naiste tervisespetsialist Navya Mysore selgitab, võib treening avaldada immuunsüsteemile kasulikku mõju. Ka arstina töötav Richard Joseph lisab, et kuna treenimine soodustab endorfiinide (õnnehormoonide) teket organismis, mis tõstavad tuju, siis see on just see, mida me vajame, kui tunneme end kehvasti.

Kuid kas see tähendab, et füüsiline aktiivsus ja külmetushaigused sobivad hästi kokku? Mitte päris. On uuringuid, mis kinnitavad, et mõõdukas treening võib tugevdada immuunsüsteemi, kuid pole ühtegi uuringut, mis kinnitaks, et trenn aitaks külmetushaigusest kiiremini üle saada. Sport aitab end küll paremini tunda, vabastades selleks vajalikke hormoone, kuid need aistingud ei viita paranemisele, vahendab Women's Health.

Kuid tõbisena treenimine on lubatud, kui järgid kaelareeglit. Loe, mis see on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles